Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Sancaktepe saldırısındaki firarı şüpheliye yakalama kararı

        Kurthan DEMİR/İSTANBUL

        Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısı soruşturması ile ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada olayın asli faillerinden biri olduğu şüphelenilen bir kişinin firar ettiği ve hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi. Savcılık, gözaltına alındıktan sonra nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol hükümleri uygulanan, 2 şüphelinin serbest bırakılmasına da itiraz etti.

        Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklamada başsavcılığın Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu'nca ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak' suçlarından çok yönlü soruşturma başlatıldığını hatırlatıdı. Açıklamada "Gizlilik kararı alınarak yürütülen soruşturma kapsamında; 13 Mayıs 2016 tarihinde, 8 şüpheli göz altına alınmış olup, 2'si kolluktaki ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştır. Diğer 6 şüphelinin 16 Mayıs 2016 tarihinde adliyemizde atılı suçlardan savunmaları alınmış olup, 5'i tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, biri ise serbest bırakılmıştır'' denildi.

        Soruşturmanın henüz tamamlanmadığının belirtildiği açıklamada: ‘'Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.A.U., Ş.U, ve İ.K. yukarıda belirtilen suçları işledikleri ve bu suçlara iştirak ettikleri iddiasıyla tutuklanmış, şüpheliler A.U. ve U.U. hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Adli kontrol kararı ile serbest kalan iki şüpheli için soruşturma savcısınca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz edilmiştir. Yukarıda yazılı suçları işlediği iddia edilen ve firari olan bir şüpheli hakkında ise Başsavcılığımızın talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı verilmiştir'' ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ