Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Marmaris'te oteli basıp İstanbul'a geldiler

        Müslim SARIYAR / İSTANBUL

        Darbe girişimi sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde izinler iptal edilip, istirahatli olan tüm personel emniyete çağrılmıştı. Askeri lojmanlar, havalimanları, kışlalar önünde tedbir alan ilçelerden biri de Bakırköy'dü. Yeşilköy Askeri Havalimanı önünde tertibat alan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'u havaya uçuracak kadar patlayıcı dolu 3 minibüsü ele geçirdi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle birlikte Marmaris'ten gelen 30 SAT komandosu'ndan 24'ü gözaltına alındı, 6 SAT komandosu ise kaçtı. Cephaneliğin ele geçirilmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'da, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner'i de arayarak dakika dakika bilgi aldığı öğrenildi.

        HER TÜR PATLAYICI BULUNUYOR

        Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ele geçirilen malzemeler arasında C4 patlayıcıdan, el bombalarına, bomba atarlardan, zırh deliciye kadar herşey mevcut. Darbe girişimi gecesi ele geçirilen malzemeler ise, 109 adet 40 milimetre bomba atar, 20 bin adet mg3 mermi, 1200 adet mermi, 12 bin adet 9mm mermi, 255 adet 40mm bomba atar, 19 adet 66'lık anti tank, 19 adet rpg7 anti tank, 134 plastik patlayıcı ateşleyici, 26 adet el roketi, 123 adet saniyeli fitil, 37 adet infilaklı fitil, 100 adet can simidi duman kandili, 24 adet c4 plastik tahrip kalıbı, 167 adet el bombası, 36 adet aydınlatma, 76 adet renkli sis kutusu, 14 adet 2 kiloluk sis kurusu, 29 adet sis bombası (kırmızı sis), 4 adet tabanca ve mühimmat ele geçti.

        CUMHURBAŞKANI OTELİNDEN GELDİLER

        Darbe girişimi gecesi FETÖ/PYD örgütü üyesi bir grup askerin hedefinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'de kaldığı oteli basan darbeciler, 2 koruma memurunu şehit etmişlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise darbecilerden 10-15 dakika önce otelden çıktığını açıklamıştı.

        Gözaltına alınan SAT komandolarının da Marmaris'e giden ekipler arasında olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 24 kişi ile bu kişilerin Askeri Havalimanı'na girmesine yardımcı olan Hava Harp Okulu'nda görevli 11 subay, Vatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ