Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Maçka'daki saldırıyı HBDH üstlendi

        Enis YILDIRIM/ TRABZON

        Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 3 polisin şehit olduğu saldırıyı, PKK terör örgütünün taşeronu olan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlendi. Kendilerini yakın internet sitesinden saldırıyı üstlenen terör örgü üyelerinin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

        OPERASYONLAR SÜRÜYOR

        Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yol kontrol noktasındaki polislerin güvenliğini sağlayan çevik kuvvet ekibine yönelik bombalı ve silahlı saldırının ardından 3 polis memuru şehit olurken, 5'i polis 6 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından üç kişi olduğu tespit edilen teröristlerin yakalanması için bölgede üç ayrı koldan operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü arazi aramasına, vatandaşlar tüfekleri ve köpekleriyle katılıyor. Dün sabaha karşı bulundukları bölge tespit edilen teröristlerin yoğun sisten yararlanarak kaçtığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin takibi aralıksız olarak devam ediyor.

        YİNE ONLAR ÜSTLENDİ

        Kendileri yakın olan internet sitelerinden Maçka'daki saldırıyı üstlenen Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Suruç saldırısının yıldönümünde eylem yaptıklarını ileri sürdüler. Şehit sayısını 11 göstererek tabana yaptıkları eylemin büyüklüğünü yalan bir mesajla anlatmaya çalışan örgüt, Giresun'da 7 Mayıs 2016 tarihinde Jandarma Başçavuş Zafer Çalışkan'ın şehit edildiği olayı da üstlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ