Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sahte evrakla kandıramadı, tehdit edince yakalandı

        Uluslararası emlak dolandırıcılığı çetesinin İstanbul’daki vurgun girişimi adliyede bitti. Çamlıca’da bulunan iki kulelik plazayı, Alman ve Rus şirketlere satacağını söyleyen ‘emlak komisyoncusu’ Kaan K., işadamı kardeşler Ahmet, Mehmet ve Hamdi T.’yle 26 milyon TL üzerinden pazarlık yaptı.

        Kendisi ve eşini uluslararası emlak şirketlerinin ‘Türkiye danışmanı’ olarak tanıtan Kaan K., Alman ve Rus uyruklu 2 kişiyi de o şirketlerin müdürleri gibi gösterdi. İddiaya göre çetenin lideri Kaan K., hazırladığı sahte evrak ve banka havaleleriyle plazayı Alman ve Rus şebeke üyelerinin üzerine geçirmeye çalıştı. İşadamlarının kuşkulanması üzerine bu sefer Alman şirketine ait 3.5 milyon Dolara MASAK’ın el koyduğunu gösteren sahte bir evrakı gösterdi. Kendilerini Alman ve Rus ‘müdür’ olarak gösterenler de işadamlarını markaja aldı.

        410 BİN TL KOMİSYON

        Plazanın sahipleri, evraklardan şüphelenmelerine rağmen çete lideri Kaan K.’ya 410 bin TL komisyon ücreti ödedi. Çete üyeleri bu sırada başka bir emlak satışıyla ilgili olarak da Hamdi T.’den de 270 bin TL aldı. Ancak planladığı vurgunu yapamayan Kaan K. bu sefer başka bir çete üyesini ‘Sedat Peker’in adamı’ diye tanıtarak tehdide başladı. Bunun üzerine 3 işadamı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundu.

        5 KİŞİLİK ÇETE ÇÖKERTİLDİ

        Harekete geçen Organize Şube ekipleri operasyon düzenleyip emlak çetesi lideri Kaan K., eşi N.K. ve adamları olan S.Ö. ile F.R.’yi gözaltına aldı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 tüfek, çok sayıda flaş bellek ve bilgisayara el konuldu. Zanlılar, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

        Kaan K. ve çetesinin aynı yöntemlerle İstanbul’da 7 ayrı plaza sahibini kandırarak milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi. Kaan K.’nın bir şehit eşini de ev satacağım vaadiyle dolandırıp, tüm altın ve ziynet eşyalarını aldığı iddia edildi. Kaan K. ve çetesinin emlak sektöründe, ‘Plazaların Sülün Osman’ı olarak tanındığı öğrenildi.

        Nihat ULUDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ