Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (17 Aralık 2016)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 17 Aralık Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BURSA'DA 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde FETÖ üyesi 5 öğretmen daha tutuklandı.

        Daha evvel meslekten ihraç edilen 9 öğretmenden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gözaltında bulunan diğer öğretmenler ise bugün mahkemeye sevk edildi. FETÖ/PDY ile bağlantıları olduğu iddia edilen A.O, B.K, S.K, M.K. ve M.A, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. B.A. ve S.A'nın karı koca oldukları öğrenildi.

        HTS ve hesap hareketlerinden yola çıkan polisin FETÖ bağlantılarını tespit ettiği belirlendi. (İHA)

        ISPARTA YALVAÇ'TA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ORHAN PAMUKÇU GÖZALTINA ALINDI

        ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde bağımsız Belediye Meclis Üyesi Doğan Turan ile AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan Orhan Pamukçu, FETÖ operasyonunda gözaltına alındı.

        Yalvaç'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan ancak adayların açıklanması öncesi çekilen Orhan Pamukçu ile aynı seçimde MHP'den Yalvaç Belediye Meclis Üyesi seçilen, 1 yıl sonra da partisinden istifa ederek bağımsız kalan Doğan Turan hakkında gözaltı kararı alındı. Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 2 şüpheliyi dün akşam evlerinde gözaltına alan polis, ev ve işyerlerinde de arama yaptı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine getirilen 2 şüpheli hakkındaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)

        MALATYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 22 ESKİ EMNİYET PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, çeşitli rütbelerde 22 eski polis gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Malatya merkezli Kahramanmaraş, Elazığ, Adıyaman, Konya, İzmir ve Osmaniye'deki 29 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda çeşitli rütbelerden Malatya'da 18, Elazığ'da 2, Osmaniye'de 1, Konya'da 1 emniyet görevlisi gözaltına alındı.

        Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından, emniyete götürüldü.

        Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 7 zanlının ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. (AA)

        MUĞLA'DA 9 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 9 öğretmen gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre; Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda Seydikemer Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 9 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.Ç. (39), İ.D. (38), E.K. (37), G.K. (32), İ.A.M. (36), C.O. (57), N.A. (44), G.S. (40) ve F.Ç. (54) isimli öğretmenler sorgulanmak üzere emniyete getirildi. (İHA)

        BYLOCK KULLANAN 530 ASKERE GÖZALTI KARARI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bugüne kadar hakkında işlem yapılmayan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında, ByLock kullandığı tespit edilen 280 subay ve 250 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

        53 ŞÜPHELİ YAKALANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık, Organize, Mali Suçlar ve Asayiş Şube Müdürlüklerince 58 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, 53 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'nün cezaevinde, 4 şüphelinin ise İngiltere ve KKTC'de bulunduğu tespit edildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için önceden belirlenen adreslerdeki aramalar devam ediyor.

        BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birliğini ve bekasını hedef alan PKK/KCK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecektir" denildi.

        SİVAS'TA 12 ÖĞRETMEN DAHA TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 öğretmenden 12'si daha tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ'ye ait olduğu gerekçesiyle kapatılan özel eğitim kurumlarında çalıştığı ve örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına aldığı öğretmenlerden 13'ü daha mahkemeye çıkarıldı.

        Öğretmenlerden Osman K, Rıfat Y, Şaban Ç, Tuncay A, İbrahim B, Uğur Mahmut E, Erkan B, Erhan K, Halil T, Mustafa Y, Mahmut A. ve Gökhan K, tutuklandı, Halis G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Sivas merkezli 11 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda ilk olarak 14 öğretmen gözaltına alınmış, daha sonra sayı 28'e yükselmişti. Zanlılardan 3'ü dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Eyüp E. ile Nuray E. adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 10 öğretmen ise emniyetteki işlemlerinin ardından salıverilmişti. (AA)

        SAKARYA TARAKLI KAYMAKAMI MUHAMMET KAYA TUTUKLANDI

        SAKARYA Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 100'üncü dönem kaymakamlarına yönelik yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde kente çağrılan Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya'nın ifadesi alındı. Muhammet Kaya, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaymakam Muhammet Kaya, 2015 yılı yaz kararnamesi ile Taraklı Kaymakamlığı'na atanmış, 29 Temmuz 2015'te de göreve başlamıştı. Soruşturma sebebiyle açığa alınan Muhammet Kaya'nın yerine ise Geyve Kaymakamı Latif Memiş dün akşam saatlerinde Taraklı Kaymakamlığı'na vekaleten görevlendirildi. (DHA)

        ÇANAKKALE BİGA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Biga´da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 1 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Biga´da adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.K isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartı ile salıverildi. (İHA)

        NEVŞEHİR'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 2 zanlı tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖye üye olmak suçundan haklarında soruşturma başlatılan öğretmen Oğuzhan Y. ile yurt müdürü Kamile B. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        BYLOCK KULLANAN 500'DEN FAZLA ASKERE GÖZALTI KARARI

        FETÖ'nün gizli yazışma sistemi olan bylock kullandığı gerekçesiyle askerlere yönelik 57 ilde operasyon başlatıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen operasyona toplam 2 bin polisin katıldığı bildirildi. 500'ü aşkın rütbeli asker hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi.

        Gözaltı kararı alınan askerler arasında albay rütbesinde askerler de yer alıyor. Operasyon yapılan yerler arasında İstanbul Hap Akademileri Komutanlığı da bulunuyor. Askeri birlikler, lojmanlar ve evlerde gözaltı işlemleri devam ediyor. (NİHAT ULUDAĞ / HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BURSA'DA MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 21 KİŞİ TUTUKLANDI

        BURSA merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiden 21'i, tutuklandı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, 667 Sayılı KHK ile kapatılan, bünyesinde 6 dershane ile bir yurt bulunan Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş.'de görev yapan kişilere yönelik geçen Perşembe günü operasyon düzenledi. 7 ilde 36 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, aralarında şirket sorumluları ve okul müdürlerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltanı alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden 21'i tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        AYDIN SÖKE'DE AK PARTİ SÖKE ESKİ İLÇE BAŞKANI A.Y. TUTUKLANDI

        Aydın'ın Söke İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan AK Parti Söke eski İlçe Başkanı A.Y., savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınıp tutuklandı. (DHA)

        MANİSA'DA FETÖ'NÜN "KUŞADASI İLÇE İMAMI" YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında "Kuşadası ilçe imamı" olduğu ileri sürülen kişi Manisa'da yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ''Kuşadası imamı'' olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Harun A.'nın Soma ilçesinde saklandığını belirleyen Aydın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

        FETÖ'nün kapatılan dershanelerinde yöneticilik yaptığı ileri sürülen Harun A, saklandığı evde gözaltına alındı. Evde yapılan arama dijital verilere el konuldu.

        Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Harun A'nın ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çanakkalenin Biga ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 kişiden, 1i tutuklandı.

        Soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra işlemlerinin ardından adliyeye götürülen 8 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Zanlılardan M.K. nöbetçi mahkemece tutuklanırken diğerleri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ISPARTA'DA YALVAÇ BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ DOĞAN TURAN GÖZALTINA ALINDI

        Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Belediye Meclis Üyesi Doğan Turan, gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Yalvaç İlçe Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bağımsız Belediye Meclis Üyesi Turan hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Gözaltına alınan Turan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ