Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kartal Anadolu Adalet Sarayı'na silahla girmeye çalışan bir kişi yakalandı

        İstanbul Kartal'daki dünyanın en büyük adliyesi olarak bilinen Anadolu Adalet Sarayı'na anahtarlık şeklinde suikast amaçlı kullanılan silahla girmeye çalışan bir kişi gözaltına alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'ndenArzu Kaya'nın aktardığı bilgilere göre, 62 yaşındaki makine kimya sanayiinden emekli M.B., adliyenin B blok -4. katındaki X-Ray cihazından geçti, üzerindeki eşyaları da sepete koydu. Polis ekipleri sepetteki malzemeler arasında anahtarlık süsü verilmiş içerisinde 2 adet kurusıkı mermisi bulunan silahı farketti. Ekipler, suikast silahı olarak kullanıldığı bilinen namlu uç kısmı çelik pimle kapalı anahtarlık şeklindeki silaha el koyarken, şüpheliyi de gözaltına alarak emniyete götürdü.

        Adliyeye, mahkemede bulunan dosyası ile ilgili işlem yapmaya geldiği ifade edilen şüpheli M.B. hakkında 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun'a muhalefet suçundan işlem yapıldı. Herhangi bir suç kaydı bulunmayan M.B., emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Tabancayı kendisinin yaptığı belirtilen şüphelinin, silahı korkutma amaçlı taşıdığı ve adliyeye gelirken üzerinde unuttuğunu söylediği öğrenildi. M.B. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ