Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin davada karar

        Okmeydanı Cemevi'nde katıldığı cenaze töreninde polis memuru Sezgin K.'nın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Sezgin K.'yı "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, verdiği hapis cezasını 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi. Yargılama süresince yapılan masrafların ise 19 bin 703 TL olduğunu belirten mahkeme, bu masrafların da sanıktan tahsil edilmesine karar verdi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Serdar Kulaksız'ın aktardığı bilgilere göre, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Sezgin K., ile Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt ile yakınları katıldı. Duruşmada söz alan Kurt ailesinin avukatları araştırılmasını istedikleri bir husus kalmadığını belirterek sanıktan şikayetçi olduklarını ve sanığın tutuklanmasını istediler. Dosyada toplanacak delil kalmadığını ve karar vereceklerini belirten mahkeme heyeti, sanığa son sözlerini sordu. Sanık Sezgin K., "Bu olay meydana geldiği için çok üzgünüm. Yanan bir araçtan inmiştim. Amacım molotof atanlara ateş etmekti. Mahkemenin vereceği karara razıyım. Başka diyeceğim yoktur" dedi.

        ADLİ PARA CEZASINI 10 TAKSİTLE ÖDEYECEK

        Mahkeme heyeti, verdiği aradan sonra dava ile ilgili olarak kararını açıkladı. Sanık Sezgin K.'yı "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan ilk olarak 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki tutum ve davranışlarını indirim nedeni kabul ederek cezayı 1 yıl 8 ay hapse indirdi. Mahkeme, verdiği 1 yıl 8 ay hapis cezasını daha sonra günlüğü 20 liradan 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirerek 10 taksitte ödenmesine karar verdi.

        RAPOR PARALARI CEZADAN ÇOK

        Mahkeme heyeti kararında yargılama sırasında istenen raporlar ve diğer mahkeme masraflarını da kalem kalem belirledi. Aralarında Adli Tıp Toksikoloji Müdürlüğü, Adli Tıp Balistik Şube Müdürlüğü, Adli Tıp Morg İhtisas Dairesi raporu, tebligat giderleri gibi toplam 10 ayrı gider belirtilerek masrafların toplam 19 bin 703 lira 97 kuruş olduğu belirtildi ve bu miktarın sanıktan tahsiline karar verdi.

        YAKINLARI KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

        Kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarını tutamayan Kurt'un yakınları karara tepki gösterdi. Yakınları tarafından adliye binasının dışına çıkartılan Kurt'un eşi Narin Kurt ise "Eve gidip oğluma, anneme, babama ne diyeceğim? Onu tutuklamadınız beni tutuklayın o zaman" diye bağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ