Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bayramda otobüs ve metrobüs ücretsiz mi? Köprüler ve otoyollar ücretsiz mi?

        İslam aleminde heyecanla beklenen Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte ülke genelinde vatandaşlar merakla otobüs ve metrobüs ücretlerini ve köprü ile otoyol ücretlerini merak ediyor. Peki bayramdaotobüs ve metrobüs ücretsiz mi? Bayramda köprü ve otoyollar ücretli mi?

        BAYRAMDA OTOBÜS VE METROBÜS ÜCRETSİZ Mİ?

        İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş, Ramazan Bayramı sebebiyle akraba ziyaretlerini ve gezilerini sürdürüyor. Bayram günlerinde toplu taşımayı kullanan vatandaşlar, "otobüs ve metrobüs ücretsiz mi" diye merak ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile İstanbul Otobüs A.Ş. ve özel halk otobüsleri % 50 indirimli hizmet verecek..." şeklinde duyuru yaptı.

        REKLAM

        Buna göre, bayram boyunca toplu taşıma kullanan vatandaşlar, %50 indirimli şekilde seyahat edebilecek. Öte yandan bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.

        Aynı zamandaİstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) tarafından yapılan açıklamada da, "Ramazan Bayramının 1.gününde Pazar günü , 2. Ve 3. Gününde cumartesi günü sefer saatleri uygulanacaktır. Ramazan Bayramı süresince Toplu Ulaşım araçları %50 indirimli olarak hizmet verecektir." ifadelerine yer verildi.

        BAYRAMDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

        Aynı zamanda şahsi arabası olan vatandaşlar da bayram tatilinde şehir dışına çıkarak tatilini değerlendirmek istiyor. "Köprü ve otoyollar ücretsiz mi?" diye merak eden vatandaşlara yanıtUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. Bakan Arslan, yaptğı açıklamada "Ramazan Bayramı dolayısıyla kamu olarak işletilen köprü ve otoyollar, 23 Haziran Cuma gününü 24 Haziran'a bağlayan gece yarısından, 28 Haziran Çarşamba sabah saat 7.00'a kadar ücretsiz olacak" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ