Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ operasyonları (14 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Temmuz 2017 Cuma günü raporu...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KOCAELİ'DE 32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock'u kullandıkları belirtilen 32 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğüFETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları tespit edilen farklı meslek gruplarındaki 32 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 19 kişiyi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise 13 kişi gözaltına aldı. 32 kişi emniyet müdürlüğüne getirilirken, soruşturma sürüyor. (DHA)

        KOCAELİ'NDE 17 SUBAY VE ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 17 subay ve astsubay gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında silahlı terör örgütünün üyesi ve yöneticisi olmak suçlarından 2 binbaşı, 2 yüzbaşı, 5 teğmen ve 13 astsubay hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi. 1 binbaşı ve 1 astsubayın daha önceden ihraç edildiği, 20 kişinin ise halen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde aktif çalıştığı belirlenirken, yakalanmaları için bugün sabah saatlerinde Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Ankara, Erzurum, Niğde, Aydın, Şırnak, Sinop, Diyarbakır, Muğla, Malatya ve Balıkesir'de operasyon düzenlendi. 17 kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 5 kişinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor. (DHA)

        ÇORLU'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi 5 kişi,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma' suçlaması ile hakkında gözaltı kararı verilen S.A., M.A., A.A, H.Y. ve N.G. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Önerler Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına alındı. Polisteki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen şüphelilerden A.A., savcılıkta alınan ifadesinin ardından, S.A. ve N.G. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. H.Y. ve M.A. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        KIRIKKALE'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 5i tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan M.A.Y. ve Z.A.S, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla emniyetten salıverildi.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan M.A.K, M.A, B.K, C.T.Ş. ve E.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Y.R, B.K, Y. E.B. ve İ.A.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Üç gün önce düzenlenen operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla 11 zanlı gözaltına alınmış, zanlılardan B.Knin evinin arandığı sırada pencereden aşağı attığı telefonda ByLock bulunduğu belirlenmişti. (AA)

        DENİZLİ'DE ARALARINDA MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARININ OLDUĞU 18 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'nin Acıpayam İlçesi'ndekiFETÖ/PDY soruşturmasında, aralarında müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 18 öğretmen gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğüFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Acıpayam İlçesi'nde bu sabah jandarma ekiplerince operasyon yapıldı.FETÖüyesi olduğu iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen aralarında okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin bulunduğu 18 kişinin evlerinde arama yapıldı. Gözaltına alınan 18 kişi, ifadeleri alınmak üzere jandarmaya götürüldü. (DHA)

        MUŞ MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 55 GÖZALTI

        Muş merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüz işlem yaptıkları ve örgüte finans sağladıkları gerekçesiyle 55 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, SODES projelerinde örgüte finans desteği sağladıkları ve evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle Muş merkezli 15 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan operasyonlarda aralarında 'il mahrem imamları'nın da yer aldığı 55 kişi gözaltına alındı. Şahısların polisteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

        FETÖ'NÜN ERGENEKON "KARARGAH EVLERİ" KUMPASINA 12 GÖZALTI KARARI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda kadrolaşmak amacıyla TSK'daki Atatürkçü ve ulusalcı askeri personeli tasfiye etmek ve bu personeli Ergenekon örgütünün silahlı grubu olarak göstermek amacıyla yaptıkları iddia edilen " Karargah Evleri " kumpasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

        8 ilde eş zamanlı operasyon

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan'ın talimatıyla İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, İstanbul merkezli 8 ilde 12 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı.

        26 şüpheli cezaevinde, 24'ü hakkında daha önceden yakalama kararı çıkartılmış

        Soruşturma dosyasında yer alan 67 şüpheliden 3'ünün yurt dışında bulunduğu, tespit edilen 24 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, 26'sı tutuklu olmak üzere 31 şüphelinin ise FETÖ davalarında sanık olduğu belirtildi.

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONDA 3'Ü KADIN 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan örgüte ait okullarda yönetici ve öğretmen olarak çalışan ve meslekten ihraç edilen 3ü kadın 8 kişi gözaltına alındı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir, İzmir, Samsun, Ankara, Gaziantep, İstanbul, Zonguldak, Konya ve Sakaryada eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, kapatılan örgüte ait okullarda yönetici ve öğretmen olarak çalışan 3ü kadın 8 kişi yakalandı.

        Örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları belirlenen 8 kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        MİT DEŞİFRE ETTİ, TRABZON POLİSİ YAKALADI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Enis Yıldırım'ın haberine göre,Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 30 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis eş zamanlı baskınlarda 26 kişiyi gözaltına aldı. 4 şüpheli ise aranıyor.

        Millli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) deşifre ettiği Bylock içerikleri Trabzon Cumhuriyet Başsavclığı'na ulaştı. MİT'in gönderdiği içerikler üzerine isimleri ve adresleri tespit edilen şüpeliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri biri Niğde'de olmak üzere 30 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda aralarında doktor, araştırma görevlisi, öğretmen ve muhasebecilerin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme sistemi olan Bylock üzerinden mesajlaştığı belirtildi. Sorguya alınan 26 kişinin önümüzdeki hafta adliyeye gönderilmesi bekleniyor.

        KASTAMONU'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Kastamonu Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen çeşitli meslek gruplarından 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yapılan operasyonda şüpheliler gözaltına alındı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından Emniyete götürüldü. (AA)

        ADANA'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "ZEKİ ÇOCUK AVCISI ABLALARI" VE "HİMMET ABİLERİ" TUTUKLANDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün "zeki çocuk avcısı" olarak bilinen 5 'ablası' ile örgütün 14 'himmet abisi' tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında 30 Haziran Cuma günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon düzenlendi. OperasyondaFETÖ'nün gizli haberleşme ağı 'ByLock'u kullandığı ve konuşmaları deşifre edilen aralarında 9'u ev hanımı 26 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan 9 kadın, ByLock'u örgütsel yazışmalarda kullandıklarını, ilkokul ve ortaokulda okuyan zeki çocukları tespit edip aileleriyle görüşüp örgüt için eğitim aldırdıklarını ve evlerde çocuklaraFETÖelebaşının kasetlerini dinlettirdiklerini itiraf ettiler. Örgütte "abla" olarak nitelenen S.A., N.A., S.B., H.S. ve T.E.U. tutuklandı. 4 kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, örgütte "abi" olarak nitelenen ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 14'ü tutuklandı. 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan 14 kişininFETÖ'nün Adana'da himmet toplantılarını organize ettiği öğrenildi. (İHA)

        DENİZLİ'DE 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Acıpayam ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Acıpayam Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen, aralarında ihraç edilen ve açığa alınan öğretmen ile kamu görevlilerinin bulunduğu 20 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri eş zamanlı olarak 15 adrese düzenlediği operasyonda 20 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Zanlıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (AA)

        KOCAELİ'NDE BYLOCK KULLANDIKLARI İDDİA EDİLEN 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaeli'de, terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekiplerince eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, çeşitli meslek gruplarına ait 16 kişi Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor. (İHA)

        KIRKLARELİ'NDE 3 KİŞİ BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

        Kırklareli'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle E.D., Z.G. ve E.S., hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki soruşturmalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, E.D., Z.G. ve E.S., 'Bylock' kullandıkları gerekçesiyle tutuklandı. (DHA)

        MUĞLA FETHİYE'DE RODOS'A KAÇMAK İSTEYEN 9 KİŞİ YAKALANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Erdoğan Cankuş'un haberine göre,Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle aranan 9 şüpheli, Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışırken teknede yakalandı.

        REKLAM

        Fethiye'de FETÖ/PDY üyesi bazı kişilerin tekne ile Yunanistan'ın Rodos adasına kaçacakları istihbaratını alan Sahil Güvenlik Ekipleri, Göcek Mahallesi Tersane Adası açıklarında "Bertuğ Bey 3" isimli günübirlik gezi teknesine operasyon düzenledi. Operasyonda yasa dışı yollarla Rodos'a geçmeye çalıştıkları tespit edilen 2'si kadın, 9 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan S.K., S.T., F.S., M.N.T., N.K., İ.T., eski komiser H.K., eski komiser yardımcısı İ.S. ve H.K. ile tekne kaptanı olduğu belirlenen C.K., Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Teknede bulunan 2 çocuk da yakınlarına teslim edilmek üzere Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne götürüldü. Yakalananlardan 5'inin İzmir, Van ve Kocaeli illerinde haklarında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında mesleklerinden ihraç edildiği belirlendi.

        KONYA'DA 10 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 20 rütbeli askerden 10'u tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu ileri sürülen, Konya 3. Anan Jet Üs Komutanlığında görevli 6 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 20'ye çıktı.

        Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 10'u tutuklandı, 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adresinde bulunamayan 1 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 4 Temmuz Salı günü, aralarında yüzbaşı, teğmen ve üsteğmenlerin de bulunduğu Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 21 rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. (AA)

        REKLAM

        SAMSUN'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN ESKİ KAYMAKAMSERBEST BIRAKILDI

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski kaymakam, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgüte yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve önceki gün Samsun'daki ikametgahında gözaltına alınan eski kaymakam S.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlanmadı.

        Adliyeye sevk edilen S.G, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 7 ESKİ ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 eski öğretmenden 7'si adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kütahya ve Balıkesirde gözaltına alınan 7 eski öğretmenin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

        Zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, meslekten ihraç edilen 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Karar doğrultusunda harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kütahya ve Balıkesirdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Öte yandan, adreslerinde bulunamayan 4 şüpheli ise aranıyor. (AA)

        FETÖ'DEN ARANAN 9 ZANLI RODOS ADASI'NA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle aranan 9 zanlı, Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışırken teknede yakalandı.

        Fethiye'de bir istihbaratı değerlendiren Sahil Güvenlik ekipleri, Fethiye ilçesi Göcek Mahallesi Tersane Adası açıklarında "Bertuğ Bey 3" isimli günübirlik gezi teknesine operasyon düzenledi. Operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalıştıkları tespit edilen 2'si kadın 10 kişi yakalandı. Gözaltına alınan S.K, S.T, F.S, M.N.T, N.K, İ.T, eski komiser H.K, eski komiser yardımcısı İ.S ve H.K ile tekne kaptanı olduğu belirlenen C.K., Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Teknede bulunan 2 çocuk da yakınlarına teslim edilmek üzere Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü. Yakalananlardan 5'inin İzmir, Van, Kocaeli illerinde haklarında yakalama kararı bulunduğu, aralarında komiser, komiser yardımcısı ve öğretmenlerin yer aldığı zanlıların mesleklerinden ihraç edilen FETÖ/PDY üyeleri olduğu belirlendi. Zanlıların emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ