Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'deki tehlikeli kutuplaşma NY Times'da

        Genel seçimler öncesi Türkiye’nin önemli bölgelerini il il gezen New York Times gazetesi bu kez Denizli’deydi.

        Gazete, Denizli’nin İslam’ın günlük hayatın içine geçmesinden muhtemelen en az hoşnut olacak şehirlerden biri olduğunu yazdı. Gazete, "Laik Türk kenti, İslam nabzının daha güçlü çarptığını hissediyor, bu da bölünmeye yol açıyor" dedi.

        Sabrina Tavernise imzalı haberde, Mayıs ayı başında Denizli’de ilkokul çocuklarına kırmızı bir dua kitabı dağıtıldığını, kitabın cebe sığacak kadar küçük olmasına karşın oldukça büyük bir mesaj verdiği vurgulandı. Haberde, söz konusu kitabın mesajının, "Müslüman gibi ibadet edin, başkalarının da ibadet etmesini sağlayın" mesajı olduğu kaydedildi. Gazete, çocuklara dağıtılan ’Namaz Hocası’ tarzı kitabın fotoğraflarına internet sitesinde yer verdi.

        Sözkonusu kitabın dağıtılmasından kentlilerin AKP’yi sorumlu tuttuğunu yazan gazete, Nisan ayında Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlerinin atanmasıyla ilgili bir değişiklik yaptığı, sendikaların tepkisi üzerine bunun durdurulduğunu yazdı. Eğitim-Sen’in rakamlarına yer veren NYT, bu kısa dönemde 40 ilde 4500 müdür ya da müdür yardımcısı atandığını, üçte ikisinin ise AKP eğilimli olduğunu belirtti. Eğitim Sen raporuna göre Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ise 836 kişi Eğitim Bakanlığı’na atandı. Yazıda Denizli Eğitim Müdürlüğü’nde Ramazan ayında artık yemek servisi yapılmadığının da altı çizildi.

        Nikfer beldesinde geçtiğimiz günlerde bir okulda düzenlenen ilahi etkinliğine de işaret eden NYT, tarımdaki kötü gidişatın ’kıyamet yaklaşıyor’ söylentilerini tetiklemesiyle Kuran kurslarının da hızla yayıldığını yazdı.

        Kimi kurtarırsın

        Sendikacı tarih öğretmeni Kadim Yıldırım, geçtiğimiz günlerde öğrenciler arasındaki bir konuşmaya kulak kesildiğini belirterek şunları aktarıyor. Öğrencilerden biri, "Atatürk ve Hz.Muhammed ıssız bir adada kalmış. Senin şişme botunda ise sadece bir kişilik yer var, hangisini kurtarırsın" diye sormuş.

        Diğeri, "Atatürk beceriklidir. O kendisini kurtarır. Hz. Muhammed’i al" demiş. HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ