Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam BU VATAN SİZE MİNNETTAR

        Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı'nın cenazesi İzmir'in Bayındır ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit Er Erkaçtı için Bayındır Fatih Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, şehit erin ailesi, yakınları, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Kaymakam Alaattin Aktaş ve Bayındır Belediye Başkanı Alaattin Çapuk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Gümüşoğlu, şehit erin annesi Nuran Erkaçtı ile babası Turgut Erkaçtı'ya baş sağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı.

        57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal'ın baş sağlığı dilediği sırada da şehit erin annesi Nuran Erkaçtı, ''Oğlumun intikamını alın'' dedi. Tuğgeneral Baysal da bunun üzerine ''Hiç şüpheniz olmasın, merak etmeyin'' karşılığını verdi.

        Cenaze namazı öncesi şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu.

        Halen Tunceli'de vatani görevini sürdüren Şehit Er Erkaçtı'nın ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da diğer kardeşleri Ozan ve Beytullah Erkaçtı'yla birlikte tabutun başında yerini aldı.

        Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına alındı.

        Törene katılanlar, şehit erin cenazesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki mezarlığa kadar yürüyerek eşlik etti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

        ''O CESURDU, AMA ONU ÖLDÜRENLER KALLEŞTİLER"

        Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki saldırıda şehit olan jandarma er İlhan Sağlam'ın cenazesi, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

        Şehit er Sağlam için Kübra Hatun Camisi'nde tören düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral M. Yalçın Kaya ile askeri ve sivil erkan katıldı.

        Vali Kıraç ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, öğlen namazından önce camiye gelerek aileye baş sağlığı diledi.

        Şehidin annesi Kısmet Sağlam, Vali Kıraç ve Orgeneral Sarıışık'a, bir gece önce oğlu İlhan ile telefonla görüştüğünü ve ardından o gece bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyasını anlatan anne Sağlam, ''Gördüğüm rüyada köpekler güvercinlere saldırıyordu. Güvercinleri kurtarmak için köpeklere taş attım, ancak köpekler daha çok saldırdı ve kurtaramadım. Bu rüyayı gördüm. Bütün askerler bizim oğlumuzdur, vatan sağ olsun'' dedi.

        İŞTE ZAFER HÜSNÜ TARAN'IN O ŞİİRİ

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Anne Kısmet Sağlam'ın Orgeneral Sarıışık'a hitaben, ''Onun intikamını siz alacaksınız'' demesi üzerine Orgeneral Sarıışık da ''Alacağız'' diye karşılık verdi.

        Baba İsrafil Sağlam da ''Vatan sağ olsun, siz sağ olun'' dedi.

        Abla Mahperi Sağlam, bütün askerlerin kardeşi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        ''Onlar Müslüman olsalardı, kardeşimi öldürmezlerdi. Onlar Yahudi. Size güveniyoruz, onun öcünü alacaksınız. Bayrak bizim, hepimizin. Onu vermeyeceksiniz. O hep dalgalanacak. Türkiye bizimdir. Kardeşimin bugün düğünüdür, gelinsiz düğünüdür. O bir taneydi. O cesurdu, ama onu öldürenler kalleştiler. Onlar karşı karşıya gelip çatışsalardı. Onlara Türk denmez. Gerideki bütün askerler, bizimdir, kardeşimizdir. Onun intikamını alacaklar. Ne mutlu Türk'üm diyene.''

        Törende şehit er İlhan Sağlam'ın kardeşleri gözyaşlarına boğuldular.

        Şehit erin bir kardeşinin de 12 yıl önce trafik kazasında öldüğü belirtildi.

        Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit er İlhan Sağlam'ın cenazesi bir süre eller üzerinde taşındı. Askeri kortej eşliğinde top arabasına konulan şehit er Sağlam, Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda şehitler için ayrılan özel bölümde toprağa verildi.

        Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında katılımcılar, dev Türk bayrakları açtı ve terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

        ŞIRNAK ŞEHİDİNİ 2 BİN KİŞİYLE UĞURLADI

        Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düşen 7 askerden Burhan Yalçın, memleketi Şırnak'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan 2 bin Şırnaklı, teröre lanet okuyarak, ‘Şırnak PKK'ya mezar olacak’, ‘Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’ sloganları attı. Cenazenin toprağa verilmesinin ardandan bir grup genç ise Kürtçe, ‘PKK'dan bunun hesabı sorulacak’ diye bağırdı.

        Pülümür Kocatepe Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin önceki gün düzenlediği saldırıda şehit olan 7 erden Şırnaklı Burhan Yalçın'ın türk bayrağına sarılı tabutu, Elazığ'da dün düzenlenen uğurlama töreninin ardından ambulansla memleketine getirildi. Şehit er Yalçın için dün gece cenaze töreni düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Şırnak Belediye Başkanı DTP'li Ahmet Ertak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Habib Doğar ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şırnak Belediyesi'nde Zabıta Müdürü olan şehit babası Yusuf Yalçın ile anne Zeynep Yalçın, törende sinir krizleri geçirirken, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Anne Zeynep Yalçın, şehit oğlunun tabutuna kapanıp Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Şehit Burhan Yalçın için Geylani Camii'nde cenaze namazının kılınmasının ardından törene katılanlar Türk bayrakları açtı. Yalçın'ın naaşı, camiye 1 kilometre uzaklıktaki şehir mezarlığına götürülürken, kalabalık ‘Şırnak PKK'ya mezar olacak’, ‘Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. 21 yaşındaki şehit Burhan Yalçın, mezarlıkta toprağa verilmesinin ardından bir grup genç, Kürtçe olarak ‘PKK'dan bunun hesabı sorulacak’ diye bağırdı.

        NİŞANLININ GÖZYAŞLARI

        Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

        Alamettin Camisi'nin önünde düzenlenen törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Eroğlu, Sarıoğlan Kaymakamı Turgay Ünsal, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Cenaze törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan attı.

        Oğullarının tabutuna sarılarak ağlayan baba Zeki Yabangülü, anne Hatice Yabangülü, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

        Nişanlısı Ayşe Bekar da şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

        Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, namazın kılınmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

        Merasim mangasının saygı atışında bulunmasından sonra, şehit erin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, babası Zeki Yabangülü'ne teslim edildi.

        Nişanlı olan şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü, 2 ay sonra terhis olup Ayşe Bekar ile evlenecekti.

        FENALAŞANLARA ÇÖMEZ MÜDAHALE ETTİ

        Şehit Jandarma Er Mustafa Aslan'ın cenazesi, Balıkesir'in Gönen ilçesinde toprağa verildi. Gönen Devlet Hastanesinden sabah saatlerinde alınan şehit er Mustafa Aslan'ın (21) cenazesi ilk olarak Küpçıktı köyündeki evine götürüldü. Burada yapılan duaların ardından cenaze ilçe merkezindeki Çarşı Camisi'ne getirildi.

        Şehit erin babası İsmail Aslan (41), annesi Halime Aslan (38) ve törene askeri kıyafetle gelen 16 yaşındaki kız kardeşi Sibel Aslan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildiler. Törende, fenalaşan şehit erin yakınlarına AK Parti Milletvekili Çömez ile ''112 Acil servis'' ekipleri müdahale etti.

        Bu arada, şehit erin kardeşi Sibel Aslan, cenaze namazını ön safta kıldı. Cenaze namazının ardından, şehit erin biyografisi okundu.

        ''BAYRAK KANIMIZ, CUMHURİYET CANIMIZ''

        Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21) cenazesi, Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak, toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

        Şehit Jandarma Er Eraslan Güngör'ün cenazesi, gece ambulansla Amasya merkeze bağlı Keçili köyü yakınlarındaki Tokat'ın Turhal ilçesine getirildi.

        Gece Turhal Devlet Hastanesi morgunda bekletilen şehit Güngör'ün cenazesi, babası Rıza, annesi Yadigar, eşi Yeter Güngör ve yakınları tarafından buradan alındı.

        Şehidin fenalık geçiren eşi Yeter Güngör ile bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

        Şehit Güngör'ün Türk Bayrağına sarılı cenazesi, kortej eşliğinde ilçe merkezinden geçirildi.

        Ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejde, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Garnizon Komutanı Tamer Tengiz de yer aldı.

        Kortejde bir araçtaki vatandaşlar ''Bayrak kanımız, Cumhuriyet canımız'', ''Asker nerede, biz oradayız'' yazılı pankartlar taşıdılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ