Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sinan Aygün adaylıktan çekiliyor

        Sinan Aygün DP ile AVAVATAN arasındaki nikah tazeleme görüşmlerinde aracılık rolünü üstlenmişti.

        Demokrat Parti'den seçime girmeme kararı alan ATO Başkanı Sinan Aygün, ''Beraberliğin sağlanması için, önce Ankara 1. Bölge 1. sıradaki adaylığımı feda edebileceğimi kamuoyuna açıkladım. Daha sonra da, varımı yoğumu ortaya koyarak, görüşmeler sürecine katkı verdim.'' dedi.

        "Birkaç gündür, bugüne kadar benim siyasete girmem konusunda destek olan ve kararıma katkı veren değerli arkadaşlarım, ailem, mensubu olduğumdan onur duyduğum Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve meclisiyle sürekli istişare içerisindeyim.'' diyen Aygün, ''Onların ve benim ortak kararımız şudur ki; siyasete girme gerekçelerim sakatlanmıştır.'' şeklinde konuştu.

        Aygün, adaylıktan vazgeçme gerekçelerini şöyle açıkladı: ''Ülkeme ve milletime, bu ortamda yararlı olamayacağım düşüncesi ağır basmıştır. Kendime, ülkeme, milletime olan saygım, beni ülke ve milletime en çok katkı vereceğim bir yerde hizmet etmeye zorlamaktadır. 10 günlük siyasi hayat başkaları için çok kısa gelebilir. Ancak benim için 10 günlük siyasi hayat 10 yıl gibi geçmiştir. Bilinmesini isterim ki, kimseye kızgın ve kırgın değilim. Adaylığımı geri çekmekle, listede bir rahatlama sağlamaya katkı vermeyi de umuyorum. Özellikle benimle son derece sıcak ilişki kuran, beni duygulandıracak kadar içtenlikle kucaklayan Demokrat Parti teşkilatına yürekten teşekkür ediyorum. İlgilerini desteklerini heyecanlarını benimle paylaşan Türk halkına şükranlarımı sunuyorum. Bütün siyasi partilerimize başarılar diliyor, seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ''

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ