Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başer: "Türk-Kürt sorunu yoktur"

        İskenderun'da "Türkiye'de güvenlik sorunları" Konferansı'nda konuşan Başer; terör örgütüyle irtibatlı olan Kuzey Irak'ın liderinin bugün Türkiye'de "kırmızı halı" ile karşılandığını söyledi.

        Başer, "Benim dönemimde ancak binbaşımla muhatap olanların bugün bu cesareti nereden aldıklarını anlamış değilim" dedi.

        Emekli Orgeneral, terör sorununun Batılı ülkelerce 'Kürt sorunu' olarak adlandırıldığını söyledi.

        Rice: "Kuvvetli operasyon iyi değil"

        Türkiye'de Kuzey Irak'a yönelik olası operasyon tartışılırken, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice,T ürkiye'nin, kuzey Irak'ta PKK'ya karşı düzenleyeceği ''kuvvetli'' bir operasyonun, bölgesel gerginlikleri genişletme riskini beraberinde getirebileceğini söyledi.

        Rice, Washington yönetiminin, Türkiye'nin sınırlı müdahalesini durdurmak için yapabileceğinin çok az olduğunu da ifade etti.

        AP'nin haberine göre Rice, "Sınır ötesine kuvvetli bir hareket, hiç kimse için iyi değil" dedi. Rice, "Ne Irak için ne Türkiye için iyi" ifadesini de kullandı.

        "Türk askeri Kuzey Irak'ta" iddiası

        Associated Press (AP) haber ajansı 6 Haziran'da Türk ordusunun Irak sınırını geçerek Kuzey Irak'a girdiğini duyurmuştu. Türk güvenlik yetkililerine dayandırılan haberde, terör örgütü PKK'nın takip edildiği belirtilmişti.

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise, iddialar üzerine, ''Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok'' demişti.

        ABD'li yetkililer konuya açıklık getirerek, Irak'ın kuzeyinde "yeni bir askeri hareketlilik olmadığını" bildirirken, Irak hükümeti de Irak'ın kuzeyinde Türk askerinin operasyon düzenlediğine ilişkin iddiaları doğrulamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ