Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan başsağlığı

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta meydana gelen patlamada 2 seçkin subay ile 1 eri yitirmenin derin üzüntüsü içinde bulunduklarını belirterek, ''Bunların karşısında yılmak yok. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

        Recep Tayyip Erdoğan, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te katıldığı bir nikah töreninin ardından gazetecilere, Şırnak'ta 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 erin şehit olduğu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

        Şırnak-Güçlükonak karayolu üzerinde terör örgütünün yine hain bir saldırıda bulunduğunu belirten Erdoğan, ''Bunun neticesinde 2 seçkin subayımız 1 de kahraman askerimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz'' diye konuştu.

        ''Şüphesiz ki bu saldırılar bizim birliğimizi beraberliğimizi bütünlüğümüzü asla zedelemeyecektir'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

        ''Asla bunlar bu noktada hedeflerine ulaşamayacaklardır. Tam aksine, bu tavırları, bu hareketleri bölücü terör örgütüne karşı, teröristlere karşı gerek devletimizin, gerek güvenlik güçlerimizin, askeriyle, polisiyle takınacağı tavrı, artan bir şiddetle devam ettirecektir. Ta ki bu ülkede bunların kökünü kazıyıncaya kadar. Ve milletçe bu bizim kenetlenmemizi, milletçe dayanışmamızı daha da fazlasıyla artıracaktır.

        Bunların karşısında yılmak yok. Ve aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ben öncelikle tabii, gerek subaylarımıza, gerek askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize başımız sağolsun diyorum. Bu kararlılığımızı yılmadan sürdürme azmimizi de burada tekrar ediyorum.''

        (A.A)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ