Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay'da dişleri gıcırdattı

        Le Monde, NATO Genel Sekreteri Scheffer’in, Ankara ziyaretini değerlendirdiği haberinde Scheffer’in Türkiye’nin PKK ile mücadelede “azami itidal” ile davranmaya çağırdığını öne sürdü.

        NATO’nun, terörizm konusunda Türkiye’ye dayanışmasını dile getiren Scheffer’in NATO’nun Kuzey Irak’taki PKK unsurlarına karşı bir operasyon yapması fikrini reddettiğini kaydeden gazete, şöyle devam etti:

        “Washington ve atlantik örgütü ile ilişkilerin oldukça soğuk olduğu bir dönemde gelen bu itidal ve diplomatik çözüm çağrısı, kuşkusuz ki Türk Genelkurmay’da bazı dişleri gıcırdattı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Salı günü PKK’nın ‘terörist bir örgüt’ olduğunu anımsatmasına karşın Türk ordusu, Amerikan müttefikini Irak’ta PKK’ya karşı harekete geçmemesini eleştiriyor. Ankara’ya göre, Irak’ın özerk Kürdistan bölgesindeki dağlarda en az 3 bin 500 asi var, yerel Kürt otoritelerinin hayır duası ile.”

        ERDOĞAN’A GÖRE SINIR ÖTESİ OPERASYONUN ACİL BİR YÖNÜ YOK

        Fransız gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “içeriyi halettik mi ki dışarıya bakalım” yolundaki sözlerine dikkat çekerek Genelkurmay tarafından “hazırlanan ve talep edilen” sınır ötesi operasyonun “acil” bir yönünün bulunmadığını düşündüğünü kaydetti.

        Bu yılın başından bu yana çatışmalar ve ordu araçlarına karşın düzenlenen saldırıların 50’si kadar asker olmak üzere 125 kişinin ölümüne neden olduğuna işaret edilen haberde Başbakan Erdoğan için “Irak’a bir müdahalenin, 22 Temmuz’da öngörülen ve en büyük bir kargaşa içerisinde hazırlanan genel seçimler öncesi uygun olmayacağı” öne sürüldü.

        Le Monde, PKK’nın ilan ettiği belirtilen ateşkese değinirken de “PKK, daha önce çok kez ateşkes ilan etti ancak genel olarak ciddiye alınmadı” değerlendirmesini de yaptı.(ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ