Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gül'ün 'erkeklik' siyaseti

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, siyasette doğru tutumu "erkeklik"le özdeşleştiren bir çıkış yaptı. Adaylıktan çekilmek zorunda kaldığı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden ötürü muhalefeti suçlayan Gül, "Erkeklik, mertlik, yiğitlik korkmadan Meclis'e gelip oturmaktı. Erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardır. Ne yazık ki bunlar yapılamamıştır" ifadelerini kullandı.

        AKP'nin Elazığ'daki mitinginde kürsüye çıkan Gül, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde TBMM'ye gelmeyen muhalefeti eleştirdi.

        "Ayak oyunlarıyla Türkiye'ye yakışmayan davranışlar içerisine girildiğini" savunan Gül, "Tepkiliyiz tabii. Halka 1 kuruşluk faydası olmayanlar kalktılar şimdi ayak oyunlarıyla nasıl çelme atarız, onun peşine düştüler. O zaman eski cumhurbaşkanlarının icraatları ne oldu, attığı imzalar ne oldu" dedi.

        "Sezer istifa" sloganları üzerine "Cumhurbaşkanı'na bir şey söylemeyin" diyen Gül, şöyle devam etti:

        "Söyleyecekseniz, cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'e gelmeyenlere söyleyin. Erkeklik, mertlik, yiğitlik korkmadan Meclis'e gelip oturmaktı. Yiğitlik orada gösterilirdi. Erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardır. Ne yazık ki bunlar yapılamamıştır. Şimdi hepsinin işi bitti. Övünecekleri bir şey, o da beni cumhurbaşkanı yapmamak. Ama gün gelecek cevabı vereceksiniz."

        Fransa örneği

        "Türkiye'ye de yakışan buydu. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu sıcakta bu meydanları hıncahınç böyle doldurduğunuz gibi 22 Temmuz'da da sandıkları hıncahınç dolduracaksınız, bunu biliyorlar, bunun korkusunu yaşıyorlar. Ayrıca gazetelerde 'sıcaklar mitingleri vurdu' diyorlar, ama sıcaklar AKP mitinglerini değil diğer mitingleri vurdu."

        Sezer'e Özal eleştirisi

        Seçim sonrasında yeniden cumhurbaşkanlığına adayı olacağı sinyalini veren Gül, "Çankaya, belli kesimlere değil, bütün halka açık olacak. Bunlar sandıkta düzelecek" dedi.

        Abdullah Karakuş / Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ