Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YENİ MECLİS'İ YILDIRIM MAYRUK GİYDİRECEK

        23. Döneme hazırlanan TBMM’de, berberler, banko görevlileri, çaycılar, garsonlar, hemşireler ve hizmetlilerin yeni kıyafetleri için Modacı Yıldırım Mayruk ile görüşülüyor. 22. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayan Mecliste, yeni dönem milletvekilleri için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. TBMM’nin iç ve dış fiziki mekanları yeniden elden geçirilirken, kulisler ve Şeref Holünde bakım yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren Meclise gelmeye başlayacak yeni milletvekilleri için danışma bankoları oluşturuldu. Mecliste çalışan berber, banko görevlisi, çaycı, garson, hemşire ve hizmetlilerin kıyafetlerinin yeniden dizaynı için Modacı Yıldırım Mayruk ile görüşülüyor. Günde binlerce insanın yemek yediği Üyeler Lokantası bakımdan geçiriliyor ve yeniden düzenleniyor. Başbakanlık makam odası dahil grup başkanvekili odaları, komisyon salonları ile grup salonlarının bakımı yapılıyor. Odalardaki halılar yıkanıyor, duvarlar boyanıyor. Meclis inşa edildiği dönem yapılan ve kullanışlı olmayan bazı tuvaletler de yıkılarak yeniden yapılıyor. Tüm avizeler de temizlenerek bakımı yapılıyor.

        YENİ MİLLETVEKİLLERİ İÇİN KILAVUZ

        Meclis, 23. Dönem milletvekilleri, danışmanları ve sekreterleri için ayrı ayrı el kitabı ve yasama çalışmaları kılavuzu hazırlatıyor.

        Kılavuzlarda, milletvekillerinin sahip oldukları haklar, Meclisin hangi imkanlarından nasıl yararlanacaklarına ilişkin bilgiler yer alırken, yasama kılavuzunda da kanun tekliflerinin hazırlanması ve hangi aşamalardan geçtiği, komisyon ve Genel Kurul faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor.

        AVRUPA NORMLARINDA AYDINLATMA ÇATISI

        Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı ile tören alanına komşu kaldırımların yenilenmesi işlemi de hızla devam ediyor.

        Meclis bürokratlarından alınan bilgiye göre, alüminyum ve polikarbon malzemeden yapılmış olan ve geçen yıldan beri akıtmaya başlayan Genel Kurul Salonu aydınlatma çatısı, paslanmaz çelik ve kırılmayan lamina camla kaplanarak değiştiriliyor. Güneş ışınlarını içeriye yansıtmayacak ve ısı yalıtımı sağlayacak olan yeni çatıyla, "Avrupa normlarında aydınlatma ve çatı sistemi standartlarının" sağlanacağı belirtildi.

        Çatıya monte edilen paslanmaz çelik levhaların en az 30 yıl kullanım ömrü olduğu, camların da 10 yıl firma garantisi kapsamında bulunduğu bildirildi.

        KALDIRIM TAŞLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

        Meclis tören alanı çevresinde bulunan ve zamanla yıpranmış olan kaldırım ve bordür taşları da sökülerek yenileniyor. Kaldırımlarda, Ankara’nın iklim özellikleri dikkate alınarak kullanılmış olan ve "Ankara taşı" diye bilinen eski taşlar sökülerek, yerlerine, eskileriyle aynı özelliklerde olduğu belirtilen taşlar döşeniyor. Sökülen kaldırım taşlarından iyi durumda olanların da diğer kaldırımlarda kullanılacağı ifade ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ