Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Atatürk'ün partisini yiye yiye bitiriyorlar

        Erdoğan’ın dünürü Sadık Albayrak: Bunu söyleyenler yalı dilberleri, salon beyleri. Köylüyü aşağılayanlar. Onlar uyuz, sırtını kaşıyan ayılar

        Sadık Albayrak, sohbete “1. ve 11. Cumhurbaşkanları birbirine benziyor. Atatürk ile Gül, aile hayatları, yaşam tarzları bakımından benziyor. Mustafa Kemal. Latife Hanım’la evliyken hangi konumdaysa Gül de aynı konumda” diyerek başlıyor.

        FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

        OLDUĞU GİBİ KABUL!

        Başbakan’ın dünürü şöyle devam ediyor: “Latife Hanım’ın hayat tarzını, o devrin dinazorları benimsemedikleri için CHP’den adaylığına engel oldular. Bugün de kadının seçilmesini istemeyen grup var. Atatürk’ün partisini yiye yiye bitiriyorlar. Eğer Mustafa Kemal orta nokta ise herkes ondan bir şey almalı. Ben Mustafa Kemal’i olduğu gibi kabul ediyorum.”

        Mahalle baskısı konusu açılınca, “Bunu söyleyenler yalı dilberleri ile salon beyleridir. Cumhuriyet devrinin kaymağını yiyenler adamlardır. Bunlar köylüyü aşağılayan insanlardır” diyen Albayrak, “göbeğini kaşıyan adam” tartışmasına da şu sözlerle katılıyor: Göbeği kaşıyanlar fakir, yoksul, garibim. Ama ötekiler sırtını kaşıyanlar. Onlar uyuz. Sen bir adama göbeğini kaşıyan dersen o da sana sırtını kaşıyan ayılardır der.”

        ADİL DÜZEN EMEKLİSİSİN

        Sadık Albayrak, Başbakan’la genel diyaloğunu anlatırken, emekli maaşlarının az olduğunu da söylediğini belirtiyor ve aldığı esprili yanıtı şöyle aktarıyor: “Milli Gazete’den emekli olduğum için bana, ‘Adil düzenden emekli oldun. Sen de rıza göstereceksin, herkes eşit’ diyor. 600 milyon lira emekli maaşı alıyorum.”

        Albayrak, oğlu Berat’ın genç yaşta büyük bir holdinge genel müdür olması için “Fatih, İstanbul’u 23 yaşında fethetti”; gelinlerinin çalışmaması için de, “Parayla çalışıp birilerinden emir almalarından yana değilim” diyor.

        İşte Erdoğan’ın ilk torunu

        BAŞBAKAN Erdoğan’ın dünürü Sadık Albayrak, şehrin stresinden uzak çiftliğinde kitap çalışmalarını yapıyor. Çiftlik işlerinde de çalışan ve “Buranın mutluluğu benim için Boğaz’daki şunun bunun villasından daha değerli” diyen Albayrak, yazı yazarken, ailesinin fotoğraflarından güç aldığını söylüyor. Başucundaki fotoğraflarda Albayrak’ın 90 yaşındaki annesi Havva Hanım, Başbakan Erdoğan’ın da ilk torunu olan 10 aylık Ahmet Akif var. Bir diğer fotoğrafta da Sadık Albayrak, bu ay bir yaşına basan diğer torunu Elif Mihrimah ve yine Ahmet Akif ile birlikte görülüyor.

        Akşam / Nebahat KOÇ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ