Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Oğlumu cinayetlere zorladılar "

        Türkiye'nin çeşitli illerinde 7 kişi öldürdükleri, 2 kişiyi yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan zanlılardan Mehmet Karahasan'ın babası Osman Karahasan, oğlunun bu cinayetleri isteyerek işlediğine inanmadığını öne sürerek, ''Oğluma zorla bunları yaptırdılar'' dedi.

        Mehmet Karahasan'ın Yalova'da yaşayan babası Osman Karahasan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun adının seri cinayetlere karışmasının ardından bayram sevinçlerinin hüzne dönüştüğünü, ancak oğlunun bu cinayetleri bilerek ve isteyerek işlediğine inanmadığını söyledi.

        Oğlunun 14 yaşındayken kız kardeşine tecavüz edip kaçırmak isteyen bir bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğünü ve hapis yattığını söyleyen Karahasan, ''Gazetelerde oğlumun afla çıktığı yazılıp çizildi ama oğlum aftan 2 yıl önce 28 ay yatıp çıktı. Kaldı ki oğlum bu olayda haklıydı'' diye konuştu.

        Karahasan, oğlunun diğer zanlı Yiğit Bekçe ve annesi tarafından kandırıldığını iddia ederek, ''Oğlum benimle birlikte yaşıyor. Tek oğlum. Mehmet'in paraya pula ihtiyacı yok. Bu iş soygun işi değil. Oğluma zorla bunları yaptırdılar'' dedi.

        Oğlunun eski hükümlü kadrosundan forklift operatörü olarak çalıştığı fabrikadan 2 bin 700 YTL tazminatını alıp 10 gün önce işten çıktığını ve aynı gün, ''Arkadaşımın annesi hasta. Onu Bursa'ya doktora götürüyoruz'' diyerek evden ayrıldığını anlatan Karahasan, ''Oğlum bir daha eve dönmedi. Bir kez telefonla görüştük. Telefonda bana 'İzmir'de forkliftçi olarak çalışıyorum. Arkadaşlar izin verirse bayramda döneceğim' dedi. Sonrasını ise televizyonda öğrendik'' dedi.

        Komşuları da Mehmet Karahasan'ın seri cinayetler işlemiş olabileceğine inanmadıklarını belirtti.

        Bu arada, Mehmet Karahasan'ın 5 aylık hamile eşi Cemile, kızları Melehat (6) ve Hilal'in gazetecilerle görüşmesine izin verilmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ