Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sel 8 can aldı, 15 kişi kayıp

        DİYARBAKIR'DA SEL FELAKETİ: 5 ÖLÜ, 15 KAYIP

        Diyarbakır ve çevresinde etkili olan sağanak yağış, sele neden oldu. Olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 15 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

        Diyarbakır'da etkili olan sağanak yağışın ardından bölgede meydana gelen sel, günlük yaşamı sekteye uğrattı. Diyarbakır Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, dün akşam saat 18.30 sıralarında başlayan yağışın gece geç saatlere kadar sürmesi sebebiyle meydana gelen sel felaketinden sonra Kriz Merkezi’nin toplanarak, gelişmelerin inceleme altına alındııı belirtildi. Çınar ve Bismil ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sebebi ile mahsur kalan 300 vatandaşın tahliye edildiıi açıklanırken, Bismil ilçesinde 1 kişinin öldüıü 6 kişinin de kaybolduıu, Çınar ilçesinde ise 4 kişinin hayatını kaybettiıi ve 9 kişiye ise yapılan tüm aramalara raımen ulaşılamadııı bildirildi. Çınar ilçesine baılı Meydan, Yaprakbaşı ve Ekinveren ile Bismil ilçesine baılık Meydanlık köylerinde ise bazı evler yıkılırken, vatandaşların gıda ve giyecek ihtiyaçlarının görevlendirilen ekipler tarafından karşılandığı dile getirildi. İlçe ve köylerde arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiıi belirtildi.

        ŞIRNAK'TA SEL FELAKETİ: 3 ÖLÜ

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde etkili olan sel felaketi sebebi ile 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün gece saatlerde etkili olan sağanak yağış, Habur deresinin taşmasına neden oldu.

        Meydana gelen taşkın ve sel baskınında Silopi ilçe merkezi ile Ortaköy köyünde çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Polis bölgede yaşayan Furkan (4) ve Nupelda Kaden (3) isimli kardeşler ile Suphiye Aydın isimli bir bayanın hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan ilçe merkezinde eğitim ve öğretime ara verilirken, bölgeye dün akşam saatlerinden bu yana elektrik verilemiyor. Şehir merkezinde sel suları ile birlikte gelen çamurun temizlenmesi için belediye tarafından çalışma başlatılırken, trafiğin aksaması sebebi ile Habur Sınır Kapısı yolunda uzun kuyruklar oluştu. İlçede hasar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ