Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli Astsubaylar mitingde!

        Yüzlerce astsubay, özlük haklarını elde edebilmek için bugün saat 11.00'de Ankara Toros Sokak'ta biraraya geldi.

        HABERTÜRK TV Muhabiri Anıl Ergin'den alınan bilgiye göre, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri ve aileleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Dernek Başkanı Emekli Astsubay Mustafa Erol'un mozoleye çelenk koymasının ardından ardından üyeler, miting alanına gittiler.

        Emekli astsubayların, subaylarla aralarındaki farkların kalkması ve özlük hakları için bu mitingi gerçekleştirdikleri bildirildi. Subayların emekli maaşlarından yapılan kesintiler yaklaşık %5'ken, astsubayların emekli maaşlarından %45'e kadar kesinti yapılabiliyor.

        Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyesi bir grup, emekli maaşlarının yükseltilmesi için Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptı. Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen grup, subayların emekli olduğunda aldığı hakların kendilerine de verilmesini istedi.

        Türkiye'nin çeşitli illerinde gelen yaklaşık 5 bin kişi Kızılay Toros Sokak'ta toplandı. "Vur vur inlesin Genelkurmay dinlesin" şeklinde slogan atan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla buradan Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü. Eylem öncesinde grup üyeleri şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

        Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği adına açıklamayı emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Erol yaptı. Sorunlarının çözümü için yıllardır mücadele ettiklerini anlatan Erol, son yıllarda ülkenin içerisinde bulunduğu ağır koşulları dikkate alarak kendi sorunlarını ikinci plana attıklarını söyledi.

        Eşit şartlara sahip olanların aynı çatı altından emekli olanların birinin birinci mevkide diğerinin üçüncü mevkide olduğunu savunan Erol isteklerini, "Tazminatların emekli astsubaylara da verilmesi, intibakların yapılması, 1'inci derece ile 2'inci derece arasındaki farkın giderilmesi için çarpım cetveli, katsayının 70'ten 110'a çıkarılması, 1'inci derece 4'üncü kademesinin verilmesi, Tazminat almayan emekli devlet memurlarına verilen 100 TL'nin emekli astsubaylara da verilmesi, Yüksek lisans ve doktora yapanlara 1. kademe verilmesi konusunda komutanlara verilen kotanın kaldırılması." şeklinde sıraladı.

        Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemin ardından emekli astsubaylar, açıklama yaptıktan sonra dağıldı.

        CHA / HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ