Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsrail’le ilgili soru önergesi ‘gizlilik’ gerekçesine takıldı

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        AK Parti’den istifa ettikten sonra MHP’ye geçen Ankara Milletvekili Zekai Özcan’ın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ve içerisinde şok iddiaların yer aldığı İsrail ile ilgili soru önergesine “gizlilik” gerekçesiyle yanıt verilmedi.

        Özcan, önergesinde, “Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde İsrail odası ya da benzer isimlerde İsrail Devleti ile irtibatlı herhangi bir birim bulunmakta mıdır? Söz konusu “oda” (şimdilik) askıya mı alındı, yoksa temelli mi kapatıldı? Temelli kapatılmadıysa, kapatılması düşünülüyor mu? Ülkemizde İsrail ile muhabere- elektronik-istihbarat ilişkileri çerçevesinde İsrail ordusuna mensup askerler bulunmakta mıdır?” sorularını yöneltmişti.

        BAKAN GÖNÜL YANITLADI

        Önergeye Başbakan adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül yanıt verdi. Gönül imzasıyla gönderilen yanıtta, “Soru önergesine konu olan bilgiler ‘Gizli’ gizlilik derecesi taşımaktadır. TBMM Başkanlığı’nın soru önergeleri ile ilgili yazışmalarında da not olarak belirttiği üzere soru önergelerine verilecek cevaplara gizlilik kaydı konulamamaktadır. Bu nedenle soru önergesinin cevaplandırılması mümkün olmamıştır” denildi.

        ‘YANITA ŞAŞIRDIM’

        MHP’li Özcan ise yanıtın kendisini şaşırttığını söyledi.

        “Gerçekten gizlilik derecesi olduğu için yanıt verilmiyorsa ona diyeceğim bir şey yok” diyen Özcan şunları söyledi: “Soru önergeme Milli Savunma Bakanı yanıt verdiyse de benim muhatabım Sayın Başbakan’- dır. Çünkü ben sorularımı Sayın Başbakan’a sordum. Sayın Başbakan bir yandan İsrail’e yönelik sert demeçler veriyor; ama diğer yandan kendisine bağlı Genelkurmay Karargâhı- ’nda bu devletle irtibatlı bir odanın olup olmadığı sorusuna yanıt vermiyor. Bunu manidar buluyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ