Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmasını arzu ediyorum"

        TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın sunduğu ‘Erkan Tan ile Başkent’ten programına konuk oldu. 29 Ekim Resepsiyonuna CHP Liderinin de katılmasını arzu ettiğini söyledi…

        Atilla Kart, 29 Ekim Resepsiyonuna, Konya’da olacağından dolayı katılamayacağını fakat Genel Başkan’ın katılmasını arzu ettiğini ifade etti. İktidarın bazı kavramlardan nemalandığını, dolayısıyla fırsat vermemek gerektiğini belirten Kart, Cumhurbaşkanı’nın da makamına saygı duymadığını, nedeninin ise görevini iyi yapmaması olduğunu söyledi.

        Hükümet olarak başörtü sorunu için ne yapıyorsun?

        Hükümet’in bu provokatif, belirsizlik ortamından nemalandığını söyleyen Kart, Başbakan’ın, ‘başörtünün ilk ve orta öğrenimde ve kamuda serbest olabileceği’ umudunu toplumda muhafaza edip, bu belirsizliği 2011 seçim öncesinde kullanmak istediğini ifade etti.

        Başsavcısı’nın değerlendirmesini doğru bulmuyorum

        Yargıtay Başsavcısı’nın TBMM'ye yönelik sözlerine tepki gösteren Kart, olayı şöyle yorumladı, “Siyasi partilere, TBMM’ye yönelik eleştiri, uyarı yapmasına gerek yok. Elbette görevini yapacak ancak TBMM’ye müdahale anlamına gelecek değerlendirme yapmasını doğru bulmuyorum.”

        HSYK seçimleriyle Yargıda bölünmenin temelleri atıldı

        Kart HSYK ve Anayasa Mahkemesi seçimlerini sert eleştirdi, “Bu bir meslek odası seçimi değildi. Eğitim, uzmanlık, akademik çalışmalar ve yapılan hizmetlere göre seçim yapılır. Bu seçimle siyasi, etnik, mezhebi anlamda Yargıda bölünmenin temelleri atıldı. Adalet Bakanlığı’nın doğrudan 1,2,3 numaralı bürokratlarının hazırladığı liste seçildi. Cumhurbaşkanı 4 tane AK Parti’ye yakın olduğu bilinen kişiyi seçti. Daha büyük ayrımcılık olamaz.”

        Anayasa Mahkemesi üyesi Meclis’i değil, AK Parti’yi temsil ediyor

        “Anayasa Mahkemesi üye seçiminde de aynı olayı yaşadık. Nitelikli çoğunlukla Meclis seçsin dedik. Salt çoğunlukla getirdik. Meclis olarak geldik, figüran gibi AK Parti’nin dayattığı kişi seçildi. Biz CHP olarak elbette oy vermedik. Meclis tarafından seçilen Anayasa Mahkemesi üyesi Meclis’i değil, AK Parti’yi temsil ediyor.”

        Telekom’un içi boşaltılıyor. Niye bu soyguna göz yumuyorsunuz?

        Kart, Türk Telekom’un 11 tane gayrimenkulünü sattığını söylerken sert konuştu,“13 Ekimde, Başbakanlık Müsteşarı’na, TRT Genel Müdürü’ne, Sivil Havacılık Genel Müdürü’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı’na, Devlet Denetleme Kurulu raporuna rağmen, Telekom bünyesindeki taşınmazların satılması konusunda ‘niye bu soyguna göz yumuyorsunuz? diye sorduk. Bugün, 26 Ekim tarihi itibariye kendilerine bir kez daha yazılı uyarıda bulunduk.

        “Bülent Arınç’a da soruyoruz. Bu bir soygun, neden seyirci kalıyorsunuz diyoruz. ‘O benim görev alanım kapsamında değil’ diyor. Sayın Bakan, sen de o Hükümetin bir üyesi değil misin? Hem görev alanın itibariyle hem de Hükümet’in tüzel kimliği kapsamında sorumluluğun vardır.”

        Başbakan ferman buyurdu, aylar geçti et fiyatları düşmedi!

        “Sayın Başbakan Türkiye’nin hedefinin, bölgenin süpermarketi olmak olduğunu söylüyor. Borsanın 50 bini aştığını sevinçle ifade ediyorum diyor. Borsayı takip edenlere saygı duyuyorum ama TC’nin % 1’i borsayla ilgileniyordur. Tarım, hayvancılığın nasıl yok edildiğini, domates, et fiyatlarını konuşmalıyız. Et fiyatları aldı başını gitti. Başbakan, ‘düşürün’ diye ferman buyurdu. Fermandan bu yana 4 ay geçti. Çalışma Bakanı gibi, Tarım Bakanı da inciler saçıyor. Et tüketiminin çoğaldığını, halkın durumunun daha iyi olduğu için fiyatların yükseldiğini söylüyor. Hiç pazar yerlerini görmüyorlar mı?” dedi.

        Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV kalkacak

        CHP İktidara gelirse, mazotta ÖTV indirimi olacağını açıklayan Kart,“Genel Başkan’ımız mesajı verdi. 3 TL iken, 1,5 TL’ye inecek. Söylediklerimizin kaynağı var. Hesaplar yapıldı. Ak Parti de 2002’de taahhüt etmişti aslında ama dokunulmazlıkta yaptığı gibi mazotta da yalan beyanda bulundu, halkı kandırdı” dedi.

        Aile Sigortası yapılacak!

        “Genel Başkan’ımız Grup Başkan Vekilliği döneminden beri bu konuyu gündeme getiriyor. Hesaplar yapıldı, programa bağlandı. Dokümanlar mevcut. Uygulamaya geçecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ