Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Vatan sağolsun"

        Kuzey Irak'ta, PKK Terör Örgütü'ne karşı düzenlenen operasyonda şehit düşen Er İbrahim Doğan'ın şehit olduğu haberi İstanbul'daki aileyi yasa boğdu. Bir albay, askeri doktor ve sağlıkçılar tarafından şehit olduğu haberi aileye iletildiğinde, anne gece mesaisindeydi. Anne komşuları tarafından çalıştığı Marmara Üniversitesi Hastanesi'nden eve getirildiğinde, kapıda bekleyen askeri görünce, askere sarılarak ağladı. Haberi alan yakınları da şehit evine akın etti. Amca Zeki Doğan, "Vatan sağolsun." dedi.

        Kuzey Irak'ta, PKK terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonda şehit olan askerlerden birinin de İstanbul'da oturan ve Kayseri Komando Taburu'ndan Kuzey Irak'a giden Er İbrahim Doğan olduğu ortaya çıktı. Doğan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini, bir albay, askeri doktor ve sağlıkçılardan oluşan bir ekip, gece saat 04.00'te evlerine giderek iletti. Aile, gece gelen bu acı heberle yıkıldı. Doğan ailesinin yakınları haberi alır almaz Kartal Topselvi Güvence Sokak Dilek Apartmanı 1 numaradaki evlerine akın etti. İşsiz olan baba Cuma Doğan, haberi duyar duymaz bayılırken, anne Suzan Doğan gece temizlik işçisi olarak çalıştığı Marmara Üniversitesi Hastanesi'nden komşuları tarafından getirildi. Acılı anneye bir yakınlarının rahatsızlandığını, onun için çağırdıklarını söyledikleri öğrenildi. Anne özel bir otomobille getirildiği evde askerleri görünce şoka girdi. Kapıda bekleyen askere sarılan anne hıçkırıklara boğuldu. Şehit İbrahim Doğan'ın arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı.

        Yeğeninin şehit olduğu haberini askerlerden öğrenen amca Zeki Doğan hıçkırıklarla ağlarken, "Vatan sağolsun" dedi. Amca Doğan, İbrahim'in askere giderken şehit olacağını söylediğini belirterek, "Vatan sağolsun. Vatanımız için hepimiz şehit olmaya hazırız ancak içimizi yakan onlar da bizim kardeşimiz. Beraber büyüdük ama bize kurşun sıkıyorlar." dedi.

        Bu arada şehit ailesinin evinin penceresindeki Türk bayrağı dikkat çekti. Baba Cuma Doğan'ın oğlu askere giderken bayrağı pencereye astığı ve "Dönene kadar o bayrağı indirmeyeceğim." dediği öğrenildi. İbarim Doğan'ın 4 kız 1 de erkek kardeşinin olduğu belirtildi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ