Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu MUğla'da halka seslendi

        Mehmet İNMEZ - Kadir TAMER / MUĞLA (AHT)

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Muğla mitingi öncesi Yatağan ilçesinde toplanan partililere hitap etti.

        TES-İŞ Sendikası Başkanı Fatih Erçelik'in verdiği bareti başına takan Kılıçdaroğlu, "Bareti aldık. Başımıza taktık. Artık başımıza Recep de düşse bir şey olmaz. Ama biz onu 12 Haziran'da o koltuktan aşağı indireceğiz. Bakalım halkın arasına düşünce ne diyecek?" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da miting yapmak için sabah saatlerinde özel uçakla Bodrum-Milas Havaalimanı'na indi. 500'e yakın partilinin "Başbakan Kemal", "Halkçı Kemal" sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu'na 100 araçlık konvoy eşlik etti. Partililer tarafından çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, karayoluyla Bodrum'a geçti. Seçim otobüsü üzerinde halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, Bodrum Kalesi civarında esnafı ziyaret ederek, dertlerini dinledi. 30 dakika boyunca Bodrum'da tur atan Kılıçdaroğlu, Milas İlçe Örgütü'nü ziyaret ettikten sonra, Yatağan'a geçerek yol güzergahında halkı selamladı. İlçe girişinde bir vatandaş Kılıçdaroğlu'na, "Artık başımıza gel" diye bağırdı.

        Bine yakın partilinin toplandığını gören Kılıçdaroğlu, otobüsün üzerine çıkarak halkı selamlayıp mitinge davet etti. TES-İŞ Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik'in çiçeğini ve verdiği madenci baretini alan Kılıçdaroğlu, taşeron işçiliğin insan haklarına aykırı olduğunu ve taşeron sistemini bitireceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçilik ömür boyu asgari ücrete tabi olmaktır, emeği yok etmektir. Bunun için taşeronluğu bitireceğiz. Sendika başkanımızdan bareti aldık. Başımıza taktık. Artık başımıza Recep de düşse bir şey olmaz. Ama biz onu 12 Haziran'da o koltuktan aşağı indireceğiz. Bakalım halkın arasına düşünce ne diyecek?" dedi. Yatağan'ın emek kenti olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Özelleştirmeden mağdur oldunuz. Bunu biliyorum. İktidara gelince işçilerin toplu sözleşmeli, sendikalı, grev hakkı olacaktır. Bu bizim sözümüzdür. Bunu böyle bilin" dedi.

        Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna havadan bir helikopter, 8 özel hareket polisi ve 40'a yakın sivil polis eşlik etti. Kılıçdaroğlu, saat 15.15'de yapılacak miting için Muğla'ya hareket etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ