Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim Çok güzel hareketler bunlar!

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, davet üzerine CHP'li adayın seçim bürosunu ziyaret etti. Yıldız, seçim çalışmalarının centilmenlik içerisinde yürümesi temennisinde bulundu.

        Programındaki ziyaret kapsamında Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin bulunduğu binaya gelen Bakan Yıldız'ı, aynı binada seçim bürosu bulunan CHP milletvekili adayı Çetin Arık, kapıda karşılayarak bürosuna davet etti.

        Bakan Yıldız da daveti geri çevirmeyerek girdiği büroda bir süre CHP'li adayla sohbet etti. Yıldız, ''Bu demokratik bir yarış. Sonuçta kazananlar olacak, kaybedenler olacak. Bunlar son derece normal şeyler. Hayat aslında böyle ama sonuçta hepsi Kayseri için bir kazanç olacaktır'' diye konuştu.

        Çetin Arık da ''İnşallah başarılı oluruz, muvaffak oluruz. Hep beraber Kayseri'miz, Türkiye'miz için daha iyisini yapmaya çalışırız. Sizlerin de bizlerin de amacı bu. İnşallah hayırlısı olur'' dedi.

        Daha sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyetine geçen Bakan Yıldız, Başkan Veli Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti. Yıldız, burada Çetin Arık'ın bürosunu ziyaretine değinerek, aldığı davete doğru karşılık vermesi gerektiğini, AK Parti'ye yakışanın bu olduğunu söyledi.

        Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın İstanbul'daki CHP seçim bürosunu ziyaretini anımsatan Yıldız, ''Tokalaşmakla alakalı bazı zorluklar çekmiş. Onu anlattı dün ama artık bunların hem Kayseri'de hem de ülkede yaşanmaması lazım. Seçim çalışmalarının böyle centilmenlik içerisinde yürümesi lazım'' ifadesini kullandı.

        GAZETECİLERİN YIPRANMA HAKKI

        Altınkaya, ziyarette yaptığı konuşmada, yeni oluşacak parlamentodan ve hükümetten, basın özgürlüğünü gelişmiş demokrasilerdeki normlara taşıma noktasında çaba göstermesini beklediklerini söyledi.

        1961'de çıkarılan kanun ile gazetecilere cumhuriyet tarihinin en geniş haklarının verildiğini belirten Altınkaya, şöyle devam etti: ''12 Mart 1971 muhtırasındaki ihtilalciler bu hakların bir kısmını geri aldı. En son ve en önemlisi maalesef 2008 yılında yapılan bir düzenlemeyle özellikle genç meslektaşlarımızın yıpranma hakları elinden alındı. Polisler gibi, askerler gibi, itfaiyeciler gibi, madenciler gibi. Biz de emeklilik daha çok 20 yıl üzerinden hesaplanıyordu. 12 ay prim ödüyordunuz, 15 ay gibi sayılıyordu. Arzumuz yeni parlamento ve yeni hükümetin bu hakkımızı özellikle genç arkadaşlarımız için iade etmesidir.''

        Bakan Taner Yıldız da Kayseri'de Gazeteciler Cemiyetinin ve çalışanlarının yaptığı hizmetlerin gözler önünde olduğunu, olayları birebir vatandaşın, kamuoyunun hizmetine sunduklarını anlattı.

        Altınkaya'nın anlattığı konuların farkında olduklarını dile getiren Yıldız, şunları söyledi: ''Özellikle Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a bu konuları önceki dönemde aktarmıştık. Tabi çalışmaları onlar yürütüyorlar. Biz bir kere daha bu konuyu kendileri ile görüşürüz. Hele hele bu seçim zamanlarında basın mensubu arkadaşlarımıza, kameramanıyla, yönetmeniyle, yazılı görsel basınıyla çok daha fazla iş düşüyor. Yoğun bir mesai yaptıklarını görüyoruz. Bizlerle beraber gece gündüz demeden sağolsunlar koşturuyorlar. Bizlerin yaptığı icraatları birebir kamuoyunun gözleri önüne seriyorlar. Bu da bizler için, siyasi partiler için bir avantajdır.''

        Seçim dönemini Kayseri'ye yakışır bir şekilde tamamlayacaklarına inandıklarını dile getiren Yıldız, ''Bu konuda AK Parti üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Hem vatandaşlarından aldığı güç gereği -güçlü olanın hoşgörü gestermeye daha yakın olduğu gerçeğiyle- bu nezaketi sürekli gösterecektir'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ