Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Kimse kapalı kapılar ardında yapılan çalışmalara destek beklemesin''

        CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Perihan Sarı ve Atilla Emek, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk'u makamında ziyaret etti.

        Koncuk, burada yaptığı konuşmada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmak istendiğini belirterek, memurların iş güvencesinin kaldırılmak istendiğini söyledi. Kamu çalışanlarının bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Koncuk, Türkiye Kamu-Sen olarak devlet memurlarının iş güvencesinin kaldırılmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Yapılan çalışmalar hakkında sivil toplum kuruluşlarına bilgi verilmediğini öne süren Koncuk, ''Kimse kapalı kapılar ardında yapılan çalışmalara bizden destek beklemesin'' dedi.

        Anayasa değişikliği yapılırken üniter yapının muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Koncuk, ilk 3 maddenin tartışılmadığı, eğitim dilinin Türkçe olduğu ve Türklük kavramının değişmeyeceği bir Anayasa değişikliği yapılmasını istedi.

        Koncuk, 2822 sayılı yasada yapılacak değişiklikleri görüşürken TSK ve emniyetteki sivil personel ile ceza infaz personelinin sendika üyeliğinin önündeki yasakların kaldırılması gerektiğini söylediklerini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu yönde düşündüğünü söylediğini ifade eden Koncuk, ''Sanırım, sayın Bakan inandığı, doğru bildiği konularda Hükümeti ikna edemedi. Eğer ikna edemiyorsa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olmasının da hiçbir kıymeti harbiyesi yok'' dedi.

        Koncuk, toplu sözleşme masasının kamu çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü bir yer olmasını istediklerini dile getirdi ve masaya oturmayan konfederasyonun hizmet kolu toplu sözleşmesi yapamayacak olmasını da eleştirdi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da, sendikaların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, memurların sorun ve problemlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Memurlara grevli toplu iş sözleşmesi hakkı verilmesi gerektiğini ifade eden Akkaya, memurlar arasındaki maaş farklılıklarının da giderilmesi ve TSK ile emniyette çalışan sivil memurların sendikaya üye olma hakkı tanınması gerektiğini vurguladı.

        Akkaya, AK Parti'nin yüzünün işçi, memur, esnaf ve köylüye dönük olmadığını öne sürdü.

        Türkiye Emekliler Derneği

        CHP heyeti, daha sonra Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret etti. Ergün, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını belirterek, amaçlarının emeklilerin haklarını savunmak olduğunu söyledi. Ergün, emeklilerin kullanımı için Ankara ve İstanbul'da misafirhane, Afyon'da da termal tesis açmak istediklerini dile getirdi.

        CHP Genel Başkanı Akkaya da, emeklilerin sorunlarını çok önemsediklerini ifade ederek, emekli olmanın artık Türkiye'de lüks haline geldiğini öne sürdü. Emeklilik yaşının yükseltilmesini eleştiren Akkaya, 45 yaşından sonra işsiz kalan birinin iş bulmakta zorlandığını söyledi.

        Akkaya, emeklilerin en büyük sorununun aylıklarının düşüklüğü ve sağlıkta alınan katkı payları olduğunu belirterek, emekli aylıkları arasındaki farklılıkların giderilmesi için intibak yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ