Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK ile mücadeleyi böyle anlattı

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü PKK'nın solculuk adına yapılan özentilerle, sapkın ve kokuşmuş ideolojilerin karması üzerine kurulmuş, bölücü bir şer örgütü olduğunu ve Türkiye'yi bu şekilde 30 yıldır meşgul ettiğini söyledi. Ancak, son 3 aydır terör örgütünün memleketin huzurunu kaçıramayacağını, başkalarının adına taşeronluk yapamayacağını anladığını belirten Bakan Şahin, "Biz büyük devletiz. üç aydır o örgüt bu memleketin huzurunu, milletin keyfini kaçırmaması gerektiğini, kaçırmaya gücünü yetmediğini, başkaları adına taşeronluk yapamayacağını anladı. Anlayana bu kadar yeter mi bilmiyorum ama anlayıncaya kadar devam edilecek. Ne yaz ne kış, ne fırtına ne bora bizi bu yoldan döndüremez." dedi.

        Eskişehir'de AK Parti Tepebaşı Merkez İlçesinin 2. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Şahin, terör örgütü PKK'ya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin aralıksız süreceğini anlatan Bakan Şahin, PKK'nın artık milletin huzuru bozmaya cesaret edemediğini vurguladı.

        "SOLCULUK... KOKTEYL OLUŞMUŞ SAPKIN İDEOLOJİ"

        Terör belasının, 30 yıldır Türkiye'nin yaşadığını hatırlatan Bakan Şahin, şöyle dedi: "Ben gençken başladı bu bela. Hala devam ediyor. Geçen yüzyıldan bu yüzyıla kokmuş ideolojilerin, bu memlekete bıraktığı kötü miras var. Solculuk adına yapılan özentilerle, üretilen, türetilen bir şer örgütü, bir bölücü örgüt. Komünizm kalmadı, sosyalizm kalmadı. Lenin gitti, Stalin gitti, Castro gitti, gidiyor. Ama bunların hepsinde kokteyl oluşmuş kötü, bir sapkın ideoloji karması üzerine kurulmuş bir ideolojik yapı, bölücü terör örgütü 30 senedir Türkiye'yi meşgul ediyor. Tabi bu benim gencimin de köylümün de herkesin zaman zaman başını öne eğmesine vesile oluyor."

        "PKK'NIN AKLI BAŞINA GELİNCEYE KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK"

        Bu durumun, Türkiye'ye, Türk milletine yakışmadığını ve yakışmasının da mümkün olamayacağını vurgu yapan Bakan Şahin, "Biz büyük devletiz, büyük milletiz. Biz büyük bir güç sahibiyiz. Ordumuzla, polisimizle, güvenlik güçlerimizle büyük bir gücün sahibiyiz. Ben ve 61. hükümetten itibaren geçmişten bu yana uyguladığı stratejileri yenileyerek terörle mücadelede değerlendirmesini yeniden yaparak hükümetimiz, bakanlığımız, güvenlikçilerimiz bu şer örgütüne yönelik stratejisini de operasyonunu da değiştirerek yepyeni bir anlayış ortaya koyduk. Allah'a şükür 3 aydır, o örgüt bu memleketin huzurunu, bu milletin keyfini kaçırmaması gerektiğini, kaçırmaya gücünün yetmediğini, başkalarını adına taşeronluk yapamayacağını her halde anladı. Anlayana bu kadar yeter mi bilmiyorum? Ama anlayıncaya kadar devam edilecek. Ne yaz ne kış, ne fırtına ne bora bizi bu yoldan döndüremez. Devlet bizim" şeklinde konuştu.

        "GÖK KUBBE GÖÇMEDİKÇE BU MİLLET DEVLETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR"

        Terör örgütüne destek verenlere de seslenen Bakan Şahin, şöyle dedi: "Bizi hiç bir güç bu kararlılığımızdan döndüremez. Bunu sınır ötesi de sınırın berisi de iyi bilsin. Okyanus ötesi ülkeler de iyi bilsin. Sınırın ötesi de bilsin, berisi de bilsin. Okyanus ötesi ülkelerde bilsin. Dünya bilsin. Bu millet varlığını da değerlerini, değerlerin en yücesi olan devletini, kurumlarını, kültürlerini, bu topraklarda gök kubbe çökmedikçe, yer küre var olduğu müddetçe yaşatmaya inadına, şüphesiz şekilde kararlıdır. Bunu herkes bilsin. Türkiye'deki, Türkiye dışındaki de hesabı olan herkes bilsin. Biz buyuz, buradayız sonuna kadar."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ