Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşkenceleriyle ünlü Sansaryan Han paylaşılamıyor

        BÜLENT GÜNAL / GAZETE HABERTÜRK

        Ermeni Patrikliği’nin işkencehaneleriyle ünlü İstanbul Sirkeci’deki Sansaryan Han’ı geri almak için mahkemeye başvurması, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü harekete geçirdi.

        Habertürk’e konuşan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, “Sansaryan Han 76 yıldır mazbut vakıf statüsünde. Hiçbir zaman cemaat vakfı olmadı” dedi. “Ermeni Patrikliği iyi niyetli davranmıyor” ifadesini kullanan Ertem “İyi niyetli olsalardı önce mazbut vakıf statüsünün kalkması için hukuki yollara başvururlardı. Ama bu duruma itiraz edemezler. Sansaryan Han’ın mazbut vakıf olmasının üzerinden 76 yıl geçmiş. İdari işleme itiraz 60 günle sınırlıdır. En önemlisi ise kanun hükmüyle mazbut vakıf statüsüne alınan bir gayrimenkulün geri verilmesi mümkün değil. Karara itiraz edeceğiz. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz” ifadesini kullandı.

        İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Sansaryan Han hakkında kendi görüşlerine başvurmadan tedbir kararı aldığını belirten Ertem, şöyle konuştu: “Basında çıkan bazı haberlerde tedbir kararından dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Sansaryan Han’ı kiralayamayacağımız yazıldı. Bu doğru değil. Tedbir kararı, satış ve el değiştirmeyle ilgili. Vakıflar olarak idare ettiğimiz hiçbir gayrimenkulü satma yoluna gitmediğimiz gibi Sansaryan Han’ı da satma gibi bir düşüncemiz zaten olamaz. O yüzden böyle bir kararın alınmasına gerek yok. Ancak satış hali dışında her türlü yatırım tasarrufunda bulunabiliriz.’’

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ