Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medine Haberal cenaze zonguldak

        Cenaze törenine, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'den eski ve yeni olmak üzere çok sayıda milletvekili katıldı. Cami avlusunun yanı sıra, cami dışında da büyük bir kalabalık bulundu. Medine Haberal, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zonguldak'taki aile kabristanında toprağa verildi.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Mehmet Haberal'ı arayarak taziyelerini iletti.

        Medine Haberal, bir yıldır kalp ve solunum yetmezliğinden tedavi altında tutuluyordu, Haberal geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti.

        HABERAL: ADALET YOKSA O ÜLKEDE GELECEK TEHLİKEDEDİR

        Cenaze öncesi kent merkezindeki çalışma ofisinde konuşan Prof. Dr. Haberal, milletvekili olduğunu, siyasetçi olmadığını vurgulayarak, "Ülkemin direksiyonunda Parlamento var. Bunun dışında başka herhangi birşey olmaz" dedi. Dünyadaki en güzel şeyin hürriyet olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haberal, "Ülkem, suçsuzları cezalandıracak değil, suçu, suçluları cezalandıracak bir ülke idi, bu yolda devam etsin. Aksaklıklar, eksiklikler giderilsin ve insanlar adalete kavuşsun. Adalet yok ise o ülkede gelecek tehlikededir" diye konuştu.

        Prof. Dr. Haberal, annesinin vefatıyla ilgili de "Allah hiçkimseye annesinin babasının acısını yaşatmasın. Allah herkese annesine, babasına hizmet ederek, onları, sonsuzluğa yolcu etmeyi nasip etsin. Ben bundan mahrum oldum. Bugün bunun üzüntüsünü, sıkıntısını çekiyorum" diye konuştu.

        94 yaşında hayatını kaybeden Medine Haberal'ın cenaze töreninde öğle ezanı öncesinde Kur'an-ı Kerim okunmaya başlandı.

        CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve beraberindekiler, Acılık Camii'ne girdi. Ailenin geri kalan üyeleri ve cenazeye katılan vatandaşlar, Medine Haberal'ın cenazesinin başında bekledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çelengi başta olmak üzere çok sayıda çelengin gönderildiği cenaze töreninde, Haberal ailesi tabutun başında gözyaşı döktü.

        Yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan aile üyeleri, cenaze namazının kılınmasını bekliyor. Öte yandan, Mehmet Haberal'ın camiye girişi esnasında yaşanan izdihamda ayakkabılar ile camiye girilmesi üzerine cami görevlileri tarafından sık sık "Ayakkabılarınızı çıkartınız" uyarısı geldi.

        KILIÇDAROĞLU DA CENAZEDE

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın vefat eden annesinin cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler musalla taşındaki cenazenin başına gelerek dua okudu.

        Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri Kamer genç, Akif Hamzaçebi, Sinan Aygün ile birlikte Acılık Camisine gelerek, Haberal ailesine taziyede bulundu. Kılıçdaroğlu, daha sonra cami avlusundaki Medine Haberal'ın tabutunun başına gelerek bir süre dua etti.

        Haberal'ın annesinin cenaze törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Özden Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ile TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin de katıldı.

        ÇİÇEK, HABERAL'I ARADI

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, CHP'nin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal ile görüştüğü öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Haberal ile telefonla görüşen Çiçek, annesinin ölümü dolayısıyla taziyelerini iletti.

        CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, annesi vefat eden tutuklu CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'a başsağlığı diledi. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Haberal'ı telefonla arayarak, annesi Medine Haberal'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve başsağlığı dileklerini iletti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ