Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Anarşistler kolejli çıktı, 1 mayısta eylem yapan anarşistlere operasyon, anarşistler, ihsan eliaçık, zeynep eliaçık

        NİHAT ULUDAĞ -MUHARREM ÇAĞLAR-AHT

        Şişli'de 1 Mayıs kutlamaları sonrasında, banka ve bazı işyerlerine saldırarak zarar veren Anarşist Blok üyesi 48 kişinin büyük bir bölümünün kolej mezunu olduğu ortaya çıktı. Aralarında Anti-Kapitalist Müslümanlar'ın Lideri Yazar İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık'ın da bulunduğu göstericilerin, eylem sırasında hatıra fotoğrafı çektirdikleri de belirlendi. Eliaçık'ın eyleme katılmadığını söylediği kızının görüntüleri, güvenlik kameralarına böyle takıldı.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Şişli'de banka, kamu kurumları ve bazı işyerlerine maddi zarar veren Anarşist Blok üyesi eylemcilerin eylem sırasındaki görüntülerini dün basına dağıttı. Polisin, MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerinden eyleme katıldıkları tespit edilerek gözatına aldığı 48 şüpheli arasında İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık'ın yanı sıra, sanat yönetmeni, müzisyen, görsel tasarımcı gibi farklı meslek gruplarından isimler bulunuyor. Gözaltına alınanların büyük bölümünün ünlü kolejlerden mezun oldukları bazılarının ise üniversite okudukları belirlendi.

        EYLEM YAPARKEN HATIRA OLSUN DİYE KENDİLERİNİ ÇEKMİŞLER

        Anarşist Blok üyelerinin, eylem öncesi, alkol alırken ve eylem sırasında hatıra amacıyla kendi fotoğraflarını çektikleri de ortaya çıktı. Terör Polisi, bu

        eylemcilerin görüntülerini delil olarak soruşturma dosyasına koydu.

        ÇEKİÇLER PAZAR ARABASIYLA GETİRİLMİŞ

        Eylemcilerin kendi gruplarına sosyal medya sitelerinden çağrıda bulundukları ve olaylarda kullandıkları çekiçleri pazar çantası içerisinde olay yerine getirdikleri tespit edildi. Anarşitlerden bazılarının ise olaydan sonra yakalanmamak için saçlarını kazıttığı belirlendi.

        KIZI KAMERA KAYITLARINDAN ÇIKTI

        İhsan Eliaçık, önceki gün emniyete gelişi sırasında yaptığı açıklamada "Kızım o eyleme katılmadı. Sosyal medya yazışmaları nedeniyle alındı" demişti ancak hem polisin hem de Anarşist Blok üyelerinin çektikleri görüntülerde Zeynep Eliaçık'ın eylem sırasındaki görüntüleri bulundu. Zeynep Eliaçık'ın polise verdiği ifadesinde "Yürüyüşe katıldım ancak şiddet eylemine katılmadım" dediği öğrenildi.

        HAMİLE ANARŞİST SERBEST KALDI

        Gözaltına alınan bir hamile eylemci poliste ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken diğerleri "Örgüt üyesi olmak ve devlet malına zarar vermek suçundan" adliyeye sevk edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ