Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'ya ağır darbe

        Muş'un Bulanık ilçesinde teslim olan bir PKK'nın yer göstermesi sonucu iki adet eğitim kampı, 5 sığınak ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. Eğitim kampı ve sığınaklarda, mühimmat, yaşam malzemelerinin yanı sıra incil, zerdüştlük ve örgütsel içerikli kitaplar da ele geçirildi

        Muş Emniyet Müdürlüğü, PKK'ya ağır darbe vurdu. Varto'da Başçavuş Erdinç Aydın'ın şehit edilmesinin ardından yapılan 2 ayrı operasyonda 3 PKK'lı ölü, 2'si yaralı 3 PKK'lı da sağ olarak ele geçirilmişti. Yapılan operasyonların ardından, örgütün sözde Malazgirt, Varto ve Bulanık sorumlusu Kendal kod adlı S.Ö., Bulanık Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Polisteki sorgusunda örgütle ilgili önemli bilgiler veren S.Ö. ayrıca 5 sığınak ve 2 eğitim kampının da yerlerini gösterdi.

        Bulanık ilçe kırsalında S.Ö.'nün gösterdiği yerlere jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda örgüt üyeleri tarafından kullanılan sözde Şehit Ronahi ve sözde Şehit Şervan eğitim kampları ile 5 sığınak tespit edildi. Eğitim kampları ve sığınaklarda yapılan aramalarda 2 adet uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneği, bin 400 metre elektrik kablosu, 22 adet piknik tüpü, 1 adet jeneratör, bir adet gazyağı lambası, 2 çift ayakkabı, 4 adet örgüt mensubu kıyafeti, 250 litre benzin ile çok sayıda yaşamsal malzeme ile aralarında İncil, Zerdüştlük ve örgütsel içerikli kitaplar da ele geçirildi. eğitim kampları ve sığınaklar imha edilirken, malzemelerin bir kısmı da basına gösterildi.

        Operasyonla birlikte, örgütün bölgede kullandığı son eğitim kampı ve sığınakların tamamen imha edildiği öğrenildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ