Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Çelik: Erdoğan ‘Adayım’ derse, Gül aday olmaz

        GAZETE HABERTÜRK

        Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı’nın görev süresini 7+5 olarak belirlemesinin ardından 2014’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri şimdiden siyasetin ana gündemlerinden biri oldu. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “2014’te Sayın Başbakan ‘Cumhurbaşkanlığı’na adayım’ derse, Sayın Gül ‘Ben de adayım’ demez” diye konuştu.

        NTV’de soruları yanıtlayan Çelik, özetle şunları söyledi:

        NE AF, NE EV HAPSİ: (Öcalan’a ev hapsi)

        Silahlar susmadan, PKK terör örgütü silah bırakmadan ev hapsi de, af da söz konusu değil. Bu yangını söndürmek için bize gelen insanlara hiçbir zaman biz sizinle konuşmayız demedik. Öcalan’la görüşmeleri devletin belli görevlileri yapıyordu; bu şu anda askıya alındı. Hükümetin bugünkü şartlar sürdüğü sürece yeniden görüşmek gibi bir niyeti yok.

        KIS KIS GÜLÜYORUM: (Cemaat yapılanması)

        Özel yetkili mahkemelerde cemaat yapılanması olduğu tezi defalarca yalanlanan bir iddia. Bu bir moda oldu. Ne olsa cemaatten bilindi. ‘Fenerbahçe’yi ele geçiriyor’ denildi. Ben kıs kıs gülüyorum.

        ÖYM’DE GERİ GİDİŞ OLMAZ: (Özel yetkili mahkemeler)

        Suç örgütleriyle mücadele için bu mahkemelere ihtiyaç vardır. Geri gidiş anlamına gelecek bir adımı AK Parti atmaz.

        CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ: (Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi)

        Gül siyasi tecrübeye sahip bir büyüğümüzdür. 2014’te kenara çekilip torunlarını sevmeyecektir; birikimini paylaşacaktır. Sayın Başbakan kendisi çok rahatça Cumhurbaşkanı olabilecekken, Sayın Gül’ü aday gösterdi. Aramızdaki bu kardeşlik hukukunu başkaları anlamayabilir. 2014’de Sayın Başbakan ‘Ben Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedikten sonra Sayın Gül, yetişme tarzını bilen bir insan olarak söylüyorum çıkıp da ‘Ben de adayım’ demez. Çünkü bu tercih daha önce Sayın Gül lehine kullanıldı. ‘Acaba bunlar arasında bir kavga çıkar mı, kavgadan bize de nasip çıkar mı?’ Buradan kimseye nasip çıkmaz.

        HOCA EFENDİ SILAYI TERCİH ETTİ: (Gülen’e dön çağrıları)

        Hoca Efendi ABD’de yaşıyor. Bazı sağlık sorunları var. Buradan yüzlerce, binlerce ziyaretçisi var. Türkiye’ye dönerse insanların bağrını açacağını düşünüyorum. Ama Hoca Efendi sılayı tercih etti. Bu kararı da saygıdeğer buluyorum, takdir kendisine aittir. Gelirse de kalırsa da başüstüne.

        ŞANLIURFA CEZAEVİ:

        Şanlıurfa’da inceleme yapılıyor. Cezaevi yönetiminin bir kusuru varsa gereken yapılacaktır. İnceleme çok uzun sürmez. O yangını kim çıkardı belirlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ