Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 34 kişi zehirlendi

        Adıyaman'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle karbonmonoksit gazından 34 kişi zehirlendi.

        Etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen onlarca kişi hastanelere akın etti. Fırtına evlerinde kömürlü soba yakan vatandaşların sağlığını da etkiledi. Fırtına nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından çok sayıda vatandaş zehirlendi. Zehirlenen vatandaşlar hastanelere akın ederken il merkezi ve ilçelerde toplam 34 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi. Korbonmonoksit gazından zehirlenen kişiler hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenenlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve çoğunun tedavi edildikten sonra taburcu edildiği öğrenildi.

        Olayı anlatan Mehmet Yıldırım, “Gece saat 11’de yatacaktık. Sobanın içerisinde odun vardı, sobanın altını açtım, yattım. Sabah ablam bir kerede düştü. Tabi ondan sonra babam farkına vardı. Ondan sonra ambulansı aradık.

        Daha sonra konuşan, Eyüp Yıldırım, “ Başta mide bulantısı, baş dönmesi oldu, o şekil denge kaybı. Ambulansı aradık. Ambulans geldi. Tedavi yaptı” ifadelerinde bulundu.

        Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uz. Dr. İrfan Aydın ise, karbonmonoksit gazına karşı uyarılarda bulunarak, “ Karbonmonoksit renksiz, tatsız kokusuz bir gazdır. Karbonmonoksit zehirlenmesinde klinik bulgular, özellikle hafif hastalarda, baş ağrısı, bulantı, karın ağrısı kusma şikayeti olabilir. Komadan ölüme kadar gide bilir. Renksiz kokusuz bir gaz olduğu için, hastalar bunu hissedemezler. Önce hastaların bulantı, kusma, baş dönmesi şikayetinden sonra, uykuya dalarlar ve bir daha uyanmazlar. Zehirlenmeyi hissettikleri anda, mutlaka kapı pencereler açılacak, o oda mutlaka havalandırılacak, tahliye edilecek. Şikayeti geçmeyen hastalar mutlaka hastanemize başvurmaları gerekmektedir” dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ