Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa KONYA'da yaşları 7 ile 12 arasında değişen 4 çocuk, bu sabah çaldıkları otomobille gezerken, polisin kısa süren kovalamacasının ardından yakalandı. Gezmek için otomobilleri alan 4 çocuğun son 24 saatte 6 araç çaldığı, geçen hafta da 6 otomobil çaldığı ve

        KONYA'da yaşları 7 ile 12 arasında değişen 4 çocuk, bu sabah çaldıkları otomobille gezerken, polisin kısa süren kovalamacasının ardından yakalandı. Gezmek için otomobilleri alan 4 çocuğun son 24 saatte 6 araç çaldığı, geçen hafta da 6 otomobil çaldığı ve polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

        Olay, bugün saat 08.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerindeki kömürcüler sitesinde meydana geldi. 12 yaşındaki İ.Y., 11 yaşındaki V.A. aynı yaşdaki H.E. ve kardeşi 7 yaşındaki D.E., iddiaya göre kömürcü 35 yaşındaki Abdullah Karakaya'nın çalıştığı sırada işyerine girip masanın üzerinde bulunan 42 SL 671 plakalı otomobilin anahtarını aldı. Ardından İ.Y. otomobili çalıştırıp arkadaşlarıyla birlikte kaçtı. Bu sırada otomobilin çalındığını fark eden kömürcüler sitesindeki güvenlik görevlisi Karakaya'ya haber verdi. Karakaya da polise bildirdi.

        O bölgede bulunan polis, İ.Y.'nin kullandığı otomobili durdurmak istedi. İ.Y. 'de 'Dur' ihtarına uymayıp Aslım Çöplük alanına kaçtı.

        LASTİK PATLADI JANT ÜZERİNDE KAÇTILAR

        Kovalamaca sırasında İ.Y.'nin kullandığı otomobilin sağ ön lastiği patlayıp parçalandı. Yaklaşık 400 metre jant üzerinde kaçan İ.Y ve arkadaşları çöplük alanda otomobili terk edip kaçtı. Kısa süren kovalamacanın ardından 4 çocuk yakalandı. Yapılan incelemede 4 çocuğun son 24 saat içinde, son olayın dışında 5 araç daha çaldığı, geçen hafta içinde de 6 otomobili çaldıkları, ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

        ÇALDIKLARI OTOMOBİLLERİ SIRAYLA KULLANMIŞLAR

        Çocukların, önce otomobillerin sahiplerine ait işyerine girip, o an ellerine geçirdikleri eşyalarla birlikte ya buldukları anahtarla ya da düz kontak yaparak park halindeki genellikle eski model araçları çalıp kaçtıkları, gezdikten sonrada otomobilleri terk ettikleri öne sürüldü.

        Gözaltına alınan 4 çocuğun polise verdiği ilk ifadesinde ''Arabaları gezmek için çaldık. Sırayla sürüp, gezdikten sonra bırakıp kaçıyorduk'' dediği öğrenildi.

        4 çocuğun da ailelerine ait otomobil bulunmadığı, sürücü İ.Y. ile kardeş olan H.E. ve D.E.'nin babalarının cezaevinde tutuklu oldukları öne sürüldü.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ