Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevi Müdürü Ali Küçükaslan: Söyleseydik esprisi kalmazdı

        Zafer SAMANCI / KONYA (AHT)

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde cezaevinde çıkan kavgada iki kişinin ağır yaralandığı ihbarını alan 112 Acil Komuta Merkezi, cezaevine iki ambulans gönderdi. Ambulanslar cezaevine ulaştığında olayın bir tatbikat olduğu ve cezaevi yönetiminin ambulansların kaç dakika içinde geleceğini öğrenmek için tatbikatı resmi kurumlara bildirmeden yaptığı ortaya çıktı. İlçedeki iki ambulansın da cezaevine gönderildiği sırada bir köyden gelen ihbara ise Derebucak ilçesinden ambulans sevk edildi. 5 dakikalık gecikmenin yaşandığı belirtilen olayda beyin kanaması geçirdiği belirlenen hastanın durumunun ciddi olduğu belirtildi. Konya İl Sağlık Müdürü, konu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

        Beyşehir'de bulunan 60 kişi kapasiteli A3 tipi kapalı cezaevinden saat 11.45'te 112 Acil Sağlık hattına gelen telefonda cezaevinde mahkûmlar arasında kavga çıktığı ve iki kişinin bıçaklandığı ihbarında bulunuldu. İhbarın hemen ardından 112 Acil Komuta Merkezi, cezaevine 2 ambulans gönderdi. Cezaevine 4 dakika gibi kısa bir sürede varan 112 ekipleri, yaralıları almayı beklerken, olayın tatbikat olduğunu öğrenince şaşırdı. Cezaevi yetkililerinin, ambulansların kaç dakikada geleceğini belirlemek için resmi kurumlara tatbikatı bildirmediği ifade edildi.

        BEYİN KANAMASI GEÇİREN HASTAYA KOMŞU İLÇEDEN AMBULANS

        İlçede bulunan iki ambulansın da cezaevine yönlendirildiği sırada Kayabaşı köyünden gelen bir ihbara ise Derebucak ilçesinden ambulans sevk edildi. İlçedeki ambulansların 6 dakikada varacağı adrese, Derebucak'tan gelen ambulansın 11 dakikada vardığı iddia edildi. Beyin kanaması geçirdiği belirtilen Mevlüt Bilgiç adlı hastanın Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

        "BİZİM İÇİN SANİYELERİN ÖNEMİ VAR"

        Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Tatbikat yapılması gayet normal, ancak yapılan tatbikatın bize resmi olarak önceden bildirilmesi gerekir. Cezaevi yönetimi kafasına göre tatbikat yapıyor. Bize bununla ilgili resmi olarak bilgi vermiyor. Bu son derece sakıncalı bir durumdur. O saatlerde yine gelen bir ihbara ambulanslar cezaevine gittiği için Beyşehir'den ambulans çıkaramadık. Başka bir ilçeden ambulans istedik. Derebucak ilçesine bağlı ambulans 88 yaşındaki hasta Mevlüt Bilgiç'i aldı. O hasta aktif beyin kanaması tanısı ile Konya'ya sevk edildi. Bizim için olay yerine ya da vakaya yetişmekte bırakın dakikaları saniyelerin önemi vardı. Normalde o hastaya Beyşehir'den bir ambulans çıksa idi daha kısa sürede varabilirdi. Bize bilgi verilmeden yapılan bu tatbikatta iki ambulansımız meşgul edildi. Derebucak ilçesinin ambulansı meşgul edildi. Biz bununla ilgili tutanaklarımızı hazırladık. Bununla birlikte sorumlular için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

        "TATBİKAT OLDUĞUNU ÖNCE SÖYLESEK OLAYIN ESPRİSİ KALMAZDI"

        Beyşehir A3 Tipi Cezaevi Müdürü Ali Küçükaslan ise, "Biz bu tatbikatı savcılık talimatı ile yaptık. 112 merkezine tatbikat olduğunu bildirmediğimiz doğrudur. Ancak bunun sebebi var. Biz olası bir durumda ambulansların kaç dakikada cezaevine geleceğini ölçtük. Eğer bunun bir tatbikat olduğunu 112'ye daha önce bildirseydik olayın bir esprisi kalmazdı. Kaldı ki zaten ambulanslar cezaevine gelince kronometreyi durdurduk ve olayın bir tatbikat olduğunu hemen söyledik" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ