Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Bu saatten sonra Taksim'deki herkes terörist"

        Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, katıldığı televizyon programında Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, "Ben özellikle bu eylemlere bugün destek veren tüm vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Lütfen evlerine dönsünler. Şu saatten sonra orada bulunan her kişiyi devlet maalesef terör örgütünün mensubu olarak değerlendirmek zorunda kalacaktır" dedi.

        AHaber’e telefonla bağlantı yapan Avrupa Birliği ve Başmüzakareci Egemen Bağış, eylemlerin amacının Gezi Parkı’ndaki inşaatın durması olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

        "İnşaat durdu, Başbakan Erdoğan yargı kararının bekleneceğini söyledi. Yargı kararı olumlu bulsa bile İstanbul halkının görüşme alınmadan bir adım atılmayacak. Eylemler hedeflenen noktayı biz ilan etmişiz. Onun için bu saatten sonra yapılan eylem sadece ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen, vandalizmi, terörizmi öncelikli konu haline getirmeye çalışan bir takım bölücü örgütlerin ekmeğine yağ sürecektir. Ben özellikle bu eylemlere bugün destek veren tüm vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Lütfen evlerine dönsünler. Şu saatten sonra orada bulunan her kişiyi devlet maalesef terör örgütünün mensubu olarak değerlendirmek zorunda kalacaktır."

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Taksim'deki müdahale sonrası durumu değerlendirdi.

        Bağış, "Ben özellikle bu eylemlere bugün destek veren tüm vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Lütfen evlerine dönsünler. Şu saatten sonra orada bulunan her kişiyi devlet maalesef terör örgütünün mensubu olarak değerlendirmek zorunda kalacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ