Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aşiret taziyesine katıldılar

        İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, geçen hafta yaşamını yitiren Sinikan Aşireti lideri ve bölgenin önde gelen isimlerinden Şakir Duyan için Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde düzenlenen taziyeye katıldı.

        Sarıgül, Türkiye'de sevginin kazanması için yollarda olduklarını, görevinin Türkiye'de yeni bir sevgi ortamı başlatmak olduğunu belirterek, "Çalışmalarımızda din, dil, ırk,kültür ve mezhep farkı olmayacak" dedi.

        Mardin Havaalanı'na özel bir uçakla gelen Mustafa Sarıgül ile Aydın Ayaydın, sevgi gösterileriyle karşılandı. Mustafa Sarıgül burada yaptığı kısa konuşmada, Ortadoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle son derece üzüntülü olduğunu belirterek tüm dünyaya barışın hakim olmasını diledi. Konuşmasında demokrasinin olmadığı yerde barışın olamayacağını vurgulayan Sarıgül, "Ortadoğu'da yaşanan olaylar bizi son derece üzmekte. Bu da şunu gösteriyor, demokrasinin olmadığı yerde barış olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde huzur, mutluluk olmaz. O nedenle bütün Ortadoğu'ya demokrasinin barışın gelmesini arzu ediyorum. Bütün dünyada her şeyi sevgi üzerine kurmamız lazım" dedi.

        "ANALARIN GÖZYAŞLARI AYNIDIR"

        Dünyada silahların gidip barışın gelmesi dileğinde bulunan Mustafa Sarıgül, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla Türkiye'yi dolaştığını anlatı. Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Çalışmalarımızda din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı olmayacak. Farklılıklarımızı kendi zenginliğimiz olarak kabul etmeliyiz. Bu farklılıkları kabul ederseniz demokrat olursunuz. Bu farklılıkları kabul ederseniz demokrasiye inanırsınız. O nedenle bu farklılıklarımızı kültür zenginliğimiz olarak kabul etmeliyiz. Biz bütün Yurttaşlarımızı kucaklamak için Türkiye'yi dolaşıyoruz. Biz yurttaşlarımız arasında yüzde 10'u, 5 'i bana oy verdi, vermedi ayrımı yapamayız. Yurttaşlarımız arasında dil din ırk mezhep farkı gözetemeyiz. Biz yurttaşlarımız arasında Kürttü, Türktü, Araptı, Çerkezdi, Abazaydı ayırımı yapmayız. Alevi- Sünni farkı gözetemeyiz. Bizim görevimiz bu coğrafya üzerindeki bütün yurttaşlarımızın inşallah yüzde yüzünü kucaklamak ve inşallah yüzde yüzünün yüzünü güldürmektir. Benim görevim yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklamak ve yüzde yüzünün yüzünü güldürmektir."

        Çalışmalara yoğun şekilde devam ettiklerini kaydeden Sarıgül, "Bütün arzumuz şu analarımızın gözyaşları artık bu coğrafyada olmasın. Çünkü analarımızın gözleri renkli olabilir, ancak gözyaşları aynıdır. Biz gözyaşlarının dinmesini arzu ediyoruz" dedi.

        "GÖREVİM YENİ BİR SEVGİ ORTAMI BAŞLATMAK"

        Mustafa Sarıgül, halkın kendisini hangi görevde görmek isterse, hangi görevi verirse o görevleri üstlenmeye her zaman hazır olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Çünkü benim görevim Türkiye'mizde yeni bir sevgi ortamını başlatmaktır. Yeni bir sevgi ortamını oluşturmaktır. Benim arzum Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının kazanması değil önce bütün ulusumuzun kazanmasıdır. Benim en büyük arzum. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının kazanmasından ziyade bütün ülkemizde sevgi kazansın istiyorum. Sevgi kazansın diye yollardayım. Önce huzur için, barış için, demokrasi, özgürlük için, ötekisi olmayan bir anlayış için bütün yurttaşlarımızın yüzde yüzünü kucaklamak ve inşallah da yüzde yüzünün yüzünü güldürmek için sevginin kazanması için yollardayım."

        UZUN ARAÇ KONVOYU

        Mustafa Sarıgül, geçen hafta 87 yaşında vefat eden bölgenin kanaat önderlerinden Şakir Duyan'a rahmet dileyip, "Bir kez daha CHP Mardin İl Başkanımız Mahmut Duyan'a taziyelerimizi iletiyoruz" dedi.

        Mustafa Sarıgül ve Aydın Ayaydın açıklamadan sonra uzun bir araç konvoyuyla, Kızıltepe İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Işıklar Köyü'ne gitti. Sarıgül ve Ayaydın burada, partinin eski milletvekili olan CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve yakınlarının evinde Şakir Duyan için düzenlenen taziyeye katıldı. Burada okunan Kuran'ı dinleyen Sarıgül ve Ayaydın aile fertlerine başsağlığı dileyip dua etti.

        Taziye'den sonra Sarıgül ve Ayaydın'ın etrafını saran yüzlerce kişi, hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi. Verilen yemeğin ardından Sarıgül ve Ayaydın yine özel uçakla İstanbul'a döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ