Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bozdağ, "Başörtülü bayana avukatlık izni vermeyen anlayış yobaz ve gerici kafadır"

        Yozgat'ta partisinin il danışma meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu gerici kafaları, yobaz anlayışları da Türkiye'nin inşallah gündeminden çıkaracağız ve geleceğin Türkiyesinde, bugün bu yobazlığı yapanlar bunu yaptıkları için utanç duyacaklardır. Başı örtülü bayana avukatlık yapma izni vermeyen anlayışın esas gerici ve yobaz kafadır" dedi.

        Bozdağ, Yozgatta partililere hitaben yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, başörtülü bayanın avukatlık yapmasına izin vermeyen hakimler olduğunu belirterek, yobazlık ve gericilik tanımlarının bu zihniyetin yansıması olduğunu söyledi.

        BUGÜN BU YOBAZLIĞI YAPANLAR YARIN BU YAPTIKLARINTAN UTANACAK

        Bozdağ, "Başı örtülü bir hanımefendi neden avukatlık yapamaz. Hangi hak, hangi hukuk, hangi yapı buna hayır diyebilir. Ama bir hakim çıkıyor, bu konuda mahkeme kararına rağmen, Danıştay'ın kararına rağmen başka şeyler söylüyor. Tabi Barolar Birliği başkanı da çıkıp bu mahkemenin kararını da eleştirebiliyor. İşte esas gerici kafa, esas yobaz kafa budur. Bu gerici kafaları, yobaz anlayışları da Türkiye'nin inşallah gündeminden çıkaracağız ve geleceğin Türkiyesinde, bugün bu yobazlığı yapanlar bunu yaptıkları için utanç duyacaklardır. Şimdi millet onları kınıyor ama hala utanmıyorlar" diye konuştu.

        Yeni Türkiye'nin ekseninde demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, hürriyetin tamlığı olacağını ifade eden Bozdağ, Türkiye'nin, atılan demokratikleşme adımları ile farklı bir iklime geldiğini kaydetti. Daha önce muhtıralarla hükümetler yıkılıp, başbakan, bakanlar idam edildiğine dikkat çeken Bozdağ, şöyle devam etti: "Türkiye'nin bugün bambaşka bir gündemi var. Geçmişte bir muhtıra verildiği zaman şapkasını alan giden iktidarlar, siyasetçiler vardı. İşte 60 darbesi CHP'nin alkışları ve coşkusu ile karşılanan bir darbedir. Bir başbakan, iki bakan idam edildi. Doğru mu yapıldı? 1970'te 12 Mart Muhtırası veriliyor, aynı gün Millet Meclisi'nde okunuyor. Ertesi gün de 13 Mart'ta da Cumhuriyet Senatosu'nda okunuyor. O zamanın vekilleri ne yapıyorlar biliyor musunuz? Kafaları önde dinliyorlar."

        "TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ BUGÜNE KADAR SORUN OLARAK GÖSTERİLİRDİ"

        TSK içerisinde başörtüsünün bugüne kadar rütbeli personel arasında sorun olarak gösterildiğini belirten Bozdağ, "Elimde bazı örnekler var, bunları paylaşmak istiyorum. Diyor ki bir tanesi Ahmet Uçar diye birisi ifadesinde; 'Benim terfi törenim vardı, eşlerinizle katılın dediler. (Şu anda 28 Şubat'ta yargılanan bir komutan) bu senin annen mi dedi. Hayır eşim dedim. O zaman bunu söyleyince -TSK'ya böyle eş yakışmaz dedi. Ve yanındakilere de hanımefendilere nizamiyeyi gösterin dedi. Ben orada donakaldım, eşim bana kızdı, sonra beni korumadın diye. Psikolojisi bozuldu." dedi.

        "TSK PEYGAMBER OCAĞIDIR"

        Bozdağ, bir kurum içerisinde yanlış yapanların, o kurumların tamamını kötülemeyeceğini, TSK'nın da her zaman peygamber ocağı olduğunu ve kıyamete kadar da peygamber ocağı olmaya devam edeceğini söyledi. Bozdağ, "Lütfen böyle yanlış yapan birileri yüzünden göz bebeğimiz Mehmetçiğimize, ordumuza bakış açımızı asla ama asla değiştirmeyelim. Birilerinin düşünmesine de izin vermeyelim. Çünkü böylesi yapılar burada kendisine uzun süre yer bulamaz, bulmamıştır da." diye ifade etti.

        "TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE DARBELER OLMAYACAK"

        Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin geleceğinde darbelerin olmayacağını vurgulayarak, Mısır'da Sisi darbesini hatırlattı. Bozdağ, şöyle konuştu: "Mısır'da Sisi darbe yaptı, yanına Ezher şeyhini aldı, partilerin genel başkanlarını aldı, yüksek yargı başkanlarını aldı. Neden, derler ya nato mermer, nato kafa. Kafa değişmediği zaman siz bir şeyi değiştirdiğinizde netice alamazsınız. Ben inanıyorum ki Türkiye'de kafa da değişti her şey değişti ama bu değişikliği anlamayan kafalar var. Ama Avrupa Birliği Adalet Divanı bundan önce 54 ayrı davada Türkleri haklı bulup davalarını kabul ederken ve diğer ülkeleri haksız bulurken, mevzuat değişmediği halde olaylar aynı olduğu halde davayı reddetmiş olması manidar. Avrupa Birliği Adalet Divanı, herkesin güvenini kazanan bir divandır, adalet divanıdır. O yüzden bu kararı bir kez daha doğru bulmadığımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

        "DÜNYA İNSANİ YARDIM ZİRVESİ 2016'DA TÜRKİYE'DE YAPILACAK"

        Türkiye'nin her alanda geliştiğini ifade eden Bozdağ, Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin 2016 yılında Türkiye'de yapılacağını belirtti. Bozdağ, şunları ifade etti: "2 milyar 530 milyon dolar, darda ve zorda olan ülkelere ve topluluklara insani yardım yapan bir Türkiye var. Bu çalışmalar, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler tarihinde ilk defa yapılacak olan Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin 2016 yılında İstanbul'da yapılması konusunu doğurmuş ve Türkiye'ye büyük bir onur kazandırmıştır. Bu, milletimiz için de devletimiz için de büyük bir başarı olmuştur. 2016 yılında Türkiye'de Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin yapılacak olması, Türkiye'nin hem ekonomik gelişmesinin hem insani yardım konusunda ortaya koyduğu başarının hem dış politikada ortaya koyduğu başarının doğal bir sonucudur. Türkiye'nin yalnızlaştığını söyleyenler bu sonucu eminim doğru okurlar."

        "SEÇİMİN BELİRLEYİCİSİ KADINLAR OLACAK"

        Bozdağ, ayrıca, yaklaşan seçimler öncesinde kadınlara önemli görevlerin düştüğünü belirterek, "Sadece Yozgat merkezde değil bütün ilçelerde bu seçimin belirleyicisi kadınlar olacaktır. Zaten her seçimin belirleyicisi kadınlardır. AK Parti'nin desteği anketlere göre kadınlarda daha fazladır. Yozgat'ta da bu böyle, onun için ben seçimlerin sonuçlarını Yozgat'ta da kadınların belirleyeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ