Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Facebook ve Youtube'un kapatılması söz konusu değil

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cuma namazı çıkışında gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

        Gül Facebook ve Youtube'un kapatılmasının söz konusu olmadığı söyledi. Ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği karar ile ilgili konuşan Gül, "Bu konu ile ilgili başından beri uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu söylerim. Sayın Başbuğ'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı değerli bir karar olarak görüyorum." dedi.

        MAHKEME KARARI İLE KAPATILIR

        Önce bilinmesini isterim Türkiye demokratik ve hukuk ülkesidir. Bu çerçevede en gelişmiş çerçevede özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederken gerilemek söz konusu olmaz. Kimse bunu özlemez.

        İnternet bununla ilgili çıkan yasayı biliyorsunuz bu yasada sıkıntılı durumlar vardı. Dikkat çekmek için TBMM'de noksanlıkları düzelttiler.

        Facebook ve Youtube tüm dünyada geçerlidir. Kapatılması söz konusu olamaz. Ama bu platformlarda suç işlenirse mahkeme kararı ile kapatılır. Özgürlüklerden geriye gidiş söz konusu değil. Bunlar ileri gidecektir.

        İLKER BAŞBUĞ

        Bu konu ile ilgili başından beri uzun tutukluluğun haksızlık olduğunu söylerim. Sayın Başbuğ'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı değerli bir karar olarak görüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ