Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Türkiye'yi Suriye'ye sokarsa büyük bir yanlışa imza atar"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, yerel seçimlerde Adana'da belediye başkanlıklarını kazanacaklarına güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

        CHP iktidara geldiğinde bunların hesabının sorulacağını vurgulayanKılıçdaroğlu, "Ama siz meraklanmayın. CHP iktidarının ayak sesleri artık geliyor, ilk sınavı önce yerel yönetimlerde vereceğiz,sonra genel seçimler olacak.Göreceksiniz, bu ülkeden kaçacak. Ben yerini söyledim, Ömer El Beşir'in yanına kaçacak. O da yolsuzluk yapıyor, o da insanları öldürüyor, katliam yapıyor. Size sözüm, Adana'ya sözüm, Türkiye'ye sözüm,nereye kaçarsa kaçsın, bulup, getireceğim ve hesabını soracağım" dedi.

        Kılıçdaroğlu, Suriye'deki iç savaşa da dikkat çekerek, "Suriye olayını biliyorsunuz. Kardeşi kardeşe kırdırıyor,eline silah veriyor, 'git kardeşini öldür' diyor. Şimdi yeni ses kayıtları düştü, başçalanın sesini merak ediyorum ne diyecek acaba? Şuradan söylüyorum, Türkiye'yi eğer Suriye'ye sokarsa çok büyük bir yanlışın altına imza atar. Eğer sen Suriye'yeasker göndereceksen paraları istifleyen Bilal oğlanı gönder gitsin oraya. Bilal'igönderir mi? Bilal'iparayı istiflemeye gönderir. Bilal askerlik yapmadı ki zaten" diye konuştu.

        YOUTUBE'A ERİŞİM ENGELİ

        Konuşması sırasında eline ulaşan notu okuyan Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi youtube'a erişim engeli getirildiğini belirtti.

        Başbakan'ın, getirdiği yasakların hesabını vereceğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "Arkadaşlar bir not getirdi.Youtube'a erişim engellenmiş. Buradan başçalana söylüyorum. İstediğin kadar engel getir. Kenan Evren de getirdi, görüyorsunuz sonunu. Sen de bu ülkeye getirdiğin yasakların hesabını vereceksin."

        EN MAHREM BİLGİLER RAHATLIKLA SIZIYOR

        CHP GenelBaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tarsus ilçesindeki mitingde, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesineilişkin, "Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış durumda. Devletin en mahrem bilgileri rahatlıkla dışarı sızabiliyor" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ