Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bitlis'te seçim gerginliği!,Bitlis'in Ahlat ilçesinde seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor

        Bitlis'in Ahlat ilçesinde seçim sonuçlarının açıklamasının ardından, BDP'li grupların başlattığı gerginlik devam ediyor.

        Sabah saatlerinde Selçuklu Çarşısı mevkisinde toplanan BDP'li bir grup, yola çöp konteynerleri ve biriketlerle barikat kurup izinsiz gösteri yaptı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

        Ara sokaklara dağılan göstericiler, bir süre sonra yine aynı bölgede toplanarak eylemlerine devam etti. Esnafın kepenk kapattığı olaylarda, çok sayıda iş yerinin camı kırıldı.

        Olaylar nedeniyle çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis ekipleri, ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı. İlçeye gelen BDP'li yöneticiler de olayların son bulması için kalabalığın dağılmasını istedi.

        "GÜVENLİK GÜÇLERİ KONUYA HAKİM"

        Vali Orhan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayların ardından Van, Muş ve Diyarbakır'dan gelen takviye kuvvetlerin olayları kontrol altına aldığını bildirerek, şöyle konuştu:

        "İlçede 2 gündür devam eden olaylarda 24 kişi gözaltına alındı. İlçede gerginliğin azaltılması ve asayişin sağlanması için çevre illerden gelen takviye kuvvetlerle gereken çalışmalar yapılıyor. Emniyet müdürümüz de camı kırılan esnafla gerekli görüşmeleri yaptı. Olaylardan dolayı zarar tespiti ve tazmini için çalışma yürütüyoruz. İlçede özellikle kamu binalarına, iş yerlerine, menkul ve gayri menkullere verilen zararlar görüntü kayıtlarından incelenecek. Daha sonra zarar verenlere yönelik mali ve icrai takip yapılacak. Halkın canına ve malına zarar verenlerin, yaptıklarının karşılıksız kalmayacağını bilmesi gerekiyor."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ