Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu'nda konuşuyor

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı konuşmasını dinlemeden salonu terk ettiği için eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan konuştu ve salondan ayrıldı. Neden beni dinlemiyor? Çünkü cesaret edemiyor" dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

        Değerli yöneticilerim, kıymetli üyeler, saygı değer katılımcılar hepinizi selamlıyorum. Geçen yıl davet edilmediğim için buraya gelememiştim. Bu yıl davet edildim ve geldim. Mutluyum, huzurluyum.

        Saygın her devletin protokol kuralları vardır. Cumhurbaşkanı geldiğinde nasıl davranılır, devlet erkanı geldiğinde konuşmalar hangi sırayla yapılır?

        Ama siz neden protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçe ile uymuyorsunuz. Danıştay'da, AYM'de protokol kuralları uygulanır. Neden TOBB'a gelince uygulanmıyor. TOBB'un yöneticileri neden korkuyor. Korkmayın burada demokrasi var.

        SALONU TERK EDEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇIKIŞTI

        Başbakan konuştu ve salondan ayrıldı. Neden beni dinlemiyor? Çünkü cesaret edemiyor.

        Sevgili dostlarım, arkadaşlarım, değerli üyeler, değerli sanayiciler, değerli borsacılar hepinize şükranlarımı sunuyorum.

        Soma faciasıyla ilgili burada bir kişiyi dinleyince sanki çalışanlar sorumlu.

        Önce risk analizleri yapılır, ondan sonra işçiler orada çalışmaya başlar. Öldükten sonra önlem alıyoruz. Öldükten sonra ne önlemi alacaksın.

        Yasama, yürütme ve yargı devletin kurumlarıdır. 301 kişi hayatını kaybediyorsa bunun bir siyasal sorumlusu vardır. O kişi o sorumluluğu bu aldı mı? Japonya'da belediye başkanı sular akmadı diye istifa etti.

        Değerli arkadaşlar vergilerden sözedildi. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Bir ilan hazırladık; "Vatandaş vergisini veriyosa hükümette hesabını verecek". diye...

        CHP'nin parasını verip yayınlatmak istediği billboardlara izin vermeyeceksiniz. Bunlar doğru değil.

        Meclis'e bütçe kanunları geliyor. Sizin ödediğiniz vergilerin hesabını burada konuşuluyor. Ama bu raporlar gelmedi. Bu ilanlara aslında sizin tepki göstermeniz gerekirdi. Vergimizin hesabını sizin vermeniz gerekirdi. Bu ilanların yayınlanmasını başbakanlık koltuğundan oturan zât yasakladı.

        Başbakan Erdoğan'ın, "Bana diktatör diyor" açıklamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

        Anayasayı çiğneyen ve güçler ayrılığı ilkesini ezen kişiye ne denir? Benim için yasama, yargı ayak bağıdır diyor kendisi. Hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencisine bunu sorun bakın ne diyor?

        İki yıl önce bu kürsüden size iki basit soru sormuştum.

        Birincisi, Recep Tayyip Erdoğan'ı medyanın önünde eleştirsem başıma bir şey gelir mi?

        İkincisi, Ben konuşurken telefonlarım dinleniyor mu?

        Ben dinledindiğimi yüzde yüz biliyorum, çocuklarım da dinleniyor.

        Vergi denetimleri silah olarak kullanılamaz, denetçiler siyasetçilerin emrine giremez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ