Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Bakan Çelik ameliyat oldu

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, divertikül hastalığına bağlı bağırsak perforasyonu nedeni ile acil ameliyat oldu.

        2

        Başbakan Erdoğan'dan Okmeydanı açıklaması

        Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Okmeydanı'nda yaşanan olaylara tepki gösterdi. Erdoğan, "Nefret suçları karşısında susacak değiliz. Dün Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Bu ülkede her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. İşleri bırakalım törenlere bakalım. Ölmüştür, geçmiştir. Molotoflarla, maskelerle, havai fişeklerle saldırdılar. Bir molotof polis aracına düştü ve polislerimiz yanmaya başladı. Bunlara karşı polis eli kolu bağlı mı duracak" dedi.

        3

        Yusuf Yerkel o madenciyi arayıp helallik istedi

        Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in saldırısına uğrayan madenci Erdal Kocabıyık sessizliğini bozdu.Yaşanan olayın ardından Yerkel’in kendisini aradığını söyleyen Kocabıyık, “Yusuf Bey beni aradı helallik istedi, ben de ondan helallik istedim.O da pişman olduğunu söyledi kendisini affettim helalleştik.” dedi.

        4

        "Kutuplaşma var"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Okmeydanı’nda yaşanan olaylar ve Başbakan’ın bu konudaki açıklamaları ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polisler de bizim çocuklarımız. Onların görevleri toplumda huzuru sağlamaktır. Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var.Eğer böyle giderse Türkiye’nin geleceği açısından kaygılıyım. Biz Berkin’e de, Uğur’a da, yaralı polisimize de sahip çıkıyoruz.” dedi.

        5

        Yalıya teslim!

        Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınıp ardından serbest bırakılan Reza Zarrab'ın lüks cipi önceki gün Bebek'te çekici üzerinde görüntülendi. Aracın arızalandığı için bu şekilde servise götürüldüğü, ardından aynı çekiciyle çiftin Kanlıca'daki yalısına getirildiği öğrenildi.

        6

        Sessizce evlendi!

        Buse Terim ile Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı’nın nikah masasına oturdukları iddia edildi. Çıkan iddialar üzerine Buse Terim’in annesi Fulya Terim, kızının Volkan Bahçekapılı ile sade bir törenle evlendiğini doğruladı.

        7

        Demba Ba'dan kötü haber

        Beşiktaş'ın bir numaralı golcü adayı Demba Ba, geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun takımda kalmasını istediğini belirten Senegalli, "Jose Mourinho bana gelecek sezon da takımda kalmam için ricada bulundu. Bunu Allah'tan gelen bir hediye gibi görüyorum ben. Ben sürekli oynamak istiyorum ve hocamın bana vaat ettiği şey de bu. Neler olacağını göreceğiz" diye konuştu.

        8

        Milli maçın hakemi Ruddy Buquet

        A Milli Futbol Takımı'nın 25 Mayıs Pazar günü deplasmanda İrlanda ile yapacağı ve Show TV'den naklen yayınlacak özel karşılaşmayı Fransız hakem Ruddy Buquet yönetecek. Buquet'nin yardımcılıklarını Guillaume Debart ile Cyril Gringore'un yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İrlandalı Neil Doyle...

        9

        Kewell dönüyor

        Galatasaray yönetimi sportif direktör için taraftarın çok sevdiği Harry Kewell'ı listeye aldı. Devre arasında 5 ay için göreve getirilen Tomas Ujfalusi ile yolları ayırma kararı alan Galatasaray yönetimi Kewell'ı listeye aldı. Daha önce Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Bülent Korkmaz isimlerini değerlendiren yönetimin son hedefinin Harry Kewell olduğu öğrenildi. Yönetimin kısa süre içinde Kewell ile temasa geçmesi bekleniyor.

        10

        Mevlüt Erdinç'in ağabeyinden transfer açıklaması

        Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Mevlüt Erdinç'in ağabeyi Ramazan Erdinç, "Mevlüt'ün St Etienne'den ayrılma ihtimali yarı yarıya. Taraftar Mevlüt'ü seviyor ve gitmesini istemiyor. Transferinin Dünya Kupası sonuna kadar netleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

        11

        Rusya: Suriye'ye müdahale olabilir

        Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı dış askeri müdahalenin ihtimal dışı olmadığını söyledi

        12

        Tayland'da ordu komutanı kendisini başbakan ilan etti

        Ordunun yönetime el koyduğu Tayland'da General Prayuth Chan-ocha kendisini başbakan ilan etti, internet ve basına yönelik kısıtlamaları genişletti

        13

        Mafya babası idamı duyunca hüngür hüngür ağladı

        Çin'de yeraltı dünyasının en ünlü mafya babası Liu Han, yargılandığı davada idam kararı çıkınca gözyaşlarını tutamadı

        14

        Şimdi kredi çekecekler dikkat

        Merkez Bankası’ndan gelen beklenmedik faiz indirimi bankalarda da yankı buldu. Kararın ardından ‘acil’ koduyla toplanan bankaların üst yönetimleri indirimi hemen mevduta faizlerine yansıtma kararı aldı. Bankaların tamamına yakınının mevduat faizlerinde dün itibarıyla 0.5 puan indirime gittiği öğrenildi.

        15

        Yüzde 15 az vergi ödemek mümkün

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasalara sevkiyatının başladığı açıklamasına ilişkin soruyu yanıtladı. Psaki, "Buna ilişkin haberleri gördük. Bunun ne anlama geleceğini ve sonuçlarını müttefiklerimiz Türkiye ile de Kuzey Irak ile de konuşacağız. Bizim için öncelikli konu Irak'ın istikrarı" dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ