Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da dolu yağışı İstanbul'da trafik felç İstanbul'dan korkutan görüntü Dolu yağışı hayatı felç etti Dolu dehşeti

        İstanbul’da sabah aniden bastıran şiddetli yağmurun ardından akşam saatlerinde etkisini gösteren dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Avrupa ve Anadolu yakasındaki yağışta adeta göz gözü görmedi. Etkisini sürdüren yağışlı hava trafiği de olumsuz yönde etkiledi.Anadolu yakasında görülen dolu yağışı maddi hasara neden oldu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların; gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

        İstanbul'da şiddetli yağmur, THY pilotu Uğur Demiröz tarafından da çarpıcı bir fotoğrafla kaydedildi. Kokpitten çekilen fotoğraf yağmurun şiddetini de gözler önüne serdi.

        Meteoroloji bu akşam özellikle İstanbul'da çok şiddetli yağış uyarısında bulundu. Anadolu yakasında başlayan yağışlar, saat 16.00 itibariyle Boğaz çevresinde etkili oldu.

        Açıklamada, "İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli (21-50 mm) yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        Ulaşımda aksamaların olabileceğine dikkat çeken yetkililer özellikle yağışın 15.30-18.30 arasında etkili olacağını açıkladı.

        AVRUPA YAKASINDA İNANILMAZ YAĞIŞ

        Anadolu yakasındaki dolu yağışının ardından Avrupa yakasında da çok şiddetli yağmur ve dolu yağışı başladı. Yağış nedeniyle birçok yerde su baskını yaşandı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

        METEOROLOJİ: GECE SAATLERİNDEN İTİBAREN YAĞIŞLAR DAHA KUVVETLİ OLACAK

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

        TRAFİK FELÇ OLDU!

        İstanbul'daki şiddetli yağıştan dolayı birçok noktada trafik durma noktasına geldi. Özelllikle Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte yoğunluk yaşandı. Boğaziçi Köprüsü trafiği, Topkapı'ya kadar uzandı.E-5 Mecidiyeköy-Küçükçekmece istikametinde de yoğunluk yaşanırken, özellikle TEM Maslak-Mahmutbey gişeler yönünde trafik durma noktasına geldi.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik operatörü Murat Kazanasmaz , Twitter hesabından sürücüleri uyararak "Acil işiniz yoksa trafiğe çıkmayın, son 2 ayın en yoğun akşam trafiği yaşanıyor" yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ