Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Musul'da IŞİD'in Türk Konsolosluğu'nu basması ve 49 kişiyi rehin almasının ardından Ankara'daki hareketlilik sürüyor.

        Musul'da IŞİD'in Türk Konsolosluğu'nu basması ve 49 kişiyi rehin almasının ardından Ankara'daki hareketlilik sürüyor.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul eden Başbakan Erdoğan, 1.5 saatlik bir görüşme yaptı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Samantha Power ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gül daha sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da kabul etti.

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile telefonda görüştü. Bu görüşmenin ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan Dışişleri Bakanlığı Resmi konutu'na geldi. Görüşme 1.5 saat sürdü.

        Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Yapılan görüşmenin ardından Davutoğlu, açıklama yapmadan CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

        Çankaya Köşkü'ndeki görüşme, bir saat sürdü.

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskınla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile görüştü.

        Davutoğlu'nun, MHP'nin Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Dışişleri Bakanlığındaki makamında gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ