Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Davutoğlu'ndan flaş açıkama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğu'ndan flaş Gazze açıklaması

        HABERTURK.COM

        İsrail'in Gazze'ye dün gece başlattığı kara harekâtı sürüyor. İsrail operasyonu 11'inci gününe girerken, Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 264'a ulaştı.

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Gazze'de yaşananlara ilişkin konuştu. Saldırının bir amacının da İsrail'in Filistin'deki ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasını hazmedememesi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Türkiye hiçbir zulme, adaletsizliğe, baskıya sessiz kalmayacaktır. Sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

        İnsanlık trajedisi ile karşı karşıyayız. Herkes bu tablo karşısında başını iki elinin arasına almalı ve düşünmelidir.

        "MÜZAKERE EDİLMİŞ KALICI ATEŞKESE İHTİYACIMIZ VAR"

        Kara harekatının hemen sonrasında telefon diplomasimiz sabah 5.00’e kadar sürdü. BM’nin konuya müdahil olması yönünde talebimizi ilettim. Kerry ile uzun bir görüşme yaptık. Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var. Müzakere edilmiş, kalıcı ateşkese ihtiyaç var. Bunun için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Birkaç hedefimiz var.

        İlk hedefimiz bu saldırganlığın derhal durdurulması gerekiyor. Bunun durdurulması için uluslararası toplumu harekete geçirmeye kararlıyız. İslam İşbirliği Konferansı’nı acil toplantıyı çağırdık. Açık fırsatçılık da hissediyoruz. Bu operasyonların bir amacı İsrail'in Filistin’deki ulusal uzlaşı hükümeti kurulmasını hazmedememesi.

        İkinci hedefimiz kalıcı ve sürdürülebilir ateşkesin devreye sokulması. Üçüncü hedefimiz tüm bölge ülkelerini ortak tavır almaya davet ediyoruz. İç çatışmaların barışçıl yöntemlerle aşılmasına davet ediyoruz.

        "TÜRKİYE SESSİZ KALMAYACAK"

        Türkiye hiçbir zulme, adaletsizliğe, baskıya sessiz kalmayacaktır. Sesimizi en gür şekilde çıkarmaya devam edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ