Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nasıl Yapılır Günlük yüz bakım maskeleri nasıl yapılır?

        Cildiniz gün içerisinde hava kirliliği, toz ve ölü hücrelerden kirlenerek bakımsız görünmesine neden olabilmektedir. Günlük olarak uygulayabileceğiniz maskelerle temizliğini yapabilir ve canlandırabilirsiniz.

        Günlük Yüz Bakım Maske Tarifleri

        • 1 yumurta akı ve 1 çay kaşığı tuzu çırpın. Ardından yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10 dakika bekleyin. Soğuk su ile durulayın. Cildinizdeki gözenekleri sıkıştırarak, cilt tonunun eşit görünmesini sağlayacaktır.
        • 2 çay kaşığı kil ve 3 çay kaşığı suyu karıştırın. Cildinize uygulayın ve 5 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. Cildinizdeki kırışıklıkların açılması duru ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Maskeyi uyguladıktan sonra cildinize nemlendirici uygulayabilirsiniz.
        • 4 adet aspirin ve 1 çay bardağın suyu karıştırın. Aspirinler eridiğinde cildinize uygulayın. Yaklaşık 15 dakika bekleyin ve soğuk su ile durulayın. Bu maske cildinizin yumuşamasını sağlayacaktır.
        • 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Cildinize uygulayın ve 5 dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın. Cildinizde yanma hissi oluşması hücrelerin harekete geçtiğinin işaretidir. Bu maske cildinizin tonunu beyazlatacak ve lekelerin giderilmesine yardımcı olacaktır.
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Cirik
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ