Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Son Dakika

Tavuk Haberleri, Güncel Tavuk haberleri ve Tavuk gelişmeleri

tavuk haberleri

Son dakika tavuk haberleri ile ilgili Habertürk'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tavuk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tavuk haber sayfamızda...
  • Tavuk sote tarifi

    Yemek Yapma, 01 Mart 2024

    Tavuk sote tarifi

    Tavuk sote, hem pratik hem de lezzetli bir ana yemek seçeneği olarak sofralarımızda sıkça yer alır. Tavuk etinin yumuşaklığı ve sebzelerin tazeliği ile harmanlanan bu yemek, hızlıca hazırlanabilir ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Tavuk sote tarifleri, her damak zevkine uygun şekilde kişiselleştirilebilir, böylece herkesin favorisi olabilir. İncecik doğranmış tavuk parçaları, renkli sebzeler ve aromatik baharatlarla buluşarak, göz alıcı ve lezzetli bir yemeğe dönüşür. Tavuk sotenin pratik yapımı ve hafif lezzeti, özellikle yoğun günlerde veya davet sofralarında tercih edilir. İşte tavuk sote tarifi fırında…

  • Tavuk göğsü tatlı tarifi

    Yemek Yapma, 28 Şubat 2024

    Tavuk göğsü tatlı tarifi

    Türk mutfağında sütlü tatlı denilince akla ilk gelen tatlılardan biri tavuk göğsü tatlısıdır. Bu tatlı orijinal versiyonunda tavuk göğsü ile yapılsa da kimileri tavuk göğsü eti kullanması tercih etmez. İşte, çikolatalı, irmikli, bisküvili kolay tavuk göğsü tarifleri.

  • Tavuk ciğerinin faydaları

    Dış Yazar, 30 Ocak 2024

    Tavuk ciğerinin faydaları

    Severek tükettiğimiz tavuk ciğeri biz fark etmeden bir çok konuda bize fayda sağlıyor. Peki nedir bu faydalar? Tavuk ciğerinin yararları nelerdir? Yazımızın devamında…

  • Tavuk cinsleri nelerdir?

    Yaşam, 26 Aralık 2023

    Tavuk cinsleri nelerdir?

    Tavuklar, dünya genelinde hem evcil hem de ticari amaçlar için yetiştirilen popüler bir kümes hayvanıdır. Çeşitli cins ve türleri, farklı ihtiyaç ve tercihlere göre geliştirilmiştir. Peki tavuk cinsleri ve özellikler nelerdir? İşte detaylar...

  • Tavuk taşlığı nasıl pişirilir?

    Yemek Yapma, 22 Aralık 2023

    Tavuk taşlığı nasıl pişirilir?

    Tavuk Taşlığı, mükemmel bir lezzet deneyimi sunan, nefis bir tavuk yemeği alternatifidir. Özenle hazırlanan tavuk parçaları, özel baharatlar ve taşlığın eşsiz aromasıyla buluşur, sofranıza damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek olan tavuk taşlığı, her lokmada taptaze lezzetiyle, lezzet arayanların favorisi olmaya adaydır. Tavuk taşlığı nasıl pişirilir? Tavuk taşlık nasıl yapılır, kaç dakika pişer? Tüm bilgileri sizin için derledik…

  • Rüyada Çiğ Tavuk Görmek

    Yaşam, 20 Aralık 2023

    Rüyada Çiğ Tavuk Görmek

    Rüyaların neden görüldüğü, bilim dünyasında halen tam olarak anlaşılamamış bir konudur. Rüyalar, uyku sırasında bilinçaltımızın karmaşık bir şekilde etkileşime girdiği zihinsel deneyimlerdir. Bu yüzden kişiler rüyalarında gördükleri objeleri, nesneleri ya da içerisinde oldukları durumların anlamlarını merak eder. Bu merak edilen rüyalardan biri de rüyada görülen hayvanlardır. Örneğin rüyada çiğ tavuk görmek sağlık ve enerji eksikliğiyle de ilişkilendirirken farklı rüya yorumcularına göre olumsuz durumlarla da ilişkilendirilebilir. Peki, Rüyada Çiğ Tavuk Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Çiğ Tavuk Görmenin Anlamı Ne Demek?

  • Rüyada Çiğ Tavuk Görmek

    Yaşam, 06 Aralık 2023

    Rüyada Çiğ Tavuk Görmek

    Rüyaların neden görüldüğü, bilim dünyasında halen tam olarak anlaşılamamış bir konudur. Rüyalar, uyku sırasında bilinçaltımızın karmaşık bir şekilde etkileşime girdiği zihinsel deneyimlerdir. Bu yüzden kişiler rüyalarında gördükleri objeleri, nesneleri ya da içerisinde oldukları durumların anlamlarını merak eder. Bu merak edilen rüyalardan biri de rüyada görülen hayvanlardır. Örneğin rüyada çiğ tavuk görmek sağlık ve enerji eksikliğiyle de ilişkilendirirken farklı rüya yorumcularına göre olumsuz durumlarla da ilişkilendirilebilir. Peki, Rüyada Çiğ Tavuk Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Çiğ Tavuk Görmenin Anlamı Ne Demek?

  • Tavuk sote tarifi

    Yemek Yapma, 21 Temmuz 2023

    Tavuk sote tarifi

    Yemek tarifleri arasında lezzetli ve pratik olduğu için en çok tercih edilen yemeklerden birisi tavuk sotedir. Tavuğun lezzetinin sebzelerle buluşmasının ardından sıcak sıcak servis edilmesiyle mideleri şenlendiren bir yemek karşımıza çıkmaktadır. Tavuk sote tek başına tüketilebildiği gibi pirinç pilavı, makarna gibi eşlikçilerle de birbirine çok yakıştırılır ve beraber servis edilir. Pratiklik açısından hızlı ve kolay pişirebilecek bir yemek yapmak istediğinizde sizin için derlediğimiz tavuk sote tarifi ile akşam yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

  • Pişmiş tavuk nasıl saklanmalı?

    Yaşam, 26 Mayıs 2023

    Pişmiş tavuk nasıl saklanmalı?

    Ülkemizde en çok tüketilen besinlerden biri tavuk. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan tavuk, çeşitli tariflerle sofralardaki yerini alıyor. Bu durum tavuk tüketenlerin kafasında bir soru işareti bırakıyor. Yapılan tavuğun bir sonraki gün, besin değerini kaybetmeden kullanmak isteyenler “Pişmiş tavuk bozulur mu?” diye merak ediyor. Sağlık açısından bir sorun teşkil etmemesi açısından siz de “Pişmiş tavuk kaç gün dayanır? ya da “Pişmiş tavuk dolapta kaç gün bekler?

  • Tavuk suyu bozulur mu, nasıl saklanmalı?

    Yaşam, 19 Mayıs 2023

    Tavuk suyu bozulur mu, nasıl saklanmalı?

    Tavuk suyu yemeklerin lezzetlerinden biridir. Özellikle pilav ve yemeklere tavuk suyu ayrı bir tat katar. Küçük çocukların kemik gelişimlerinde de önemli bir rol oynayan tavuk suyu insan sağlığı için oldukça faydalıdır. İşte, detaylar.

  • Haşlanmış tavuk bozulur mu?

    Yaşam, 17 Mayıs 2023

    Haşlanmış tavuk bozulur mu?

    Tavuğun her hali tüketilmekte ve çokça sevilmektedir. Tavuğun kızartma, haşlama, döner ve tavuk çorbası olarak pek çok tüketim alternatifi bulunmaktadır. Sofralarımızı süsleyen en yaygın besinlerden biri olan tavuğun saklanması konusunda da sıkça internete başvurulmaktadır. İşte, detaylar.

  • Rüyada Beyaz Tavuk Görmek

    Yaşam, 28 Nisan 2023

    Rüyada Beyaz Tavuk Görmek

    Rüyada beyaz tavuk görmek farklı anlamlara tabi tutulan karmaşık bir semboldür. Beyaz tavuk rüyada görüldüğünde bereket, bolluk, masumiyet, saflık, yaratıcılık, doğurganlık, gelecek beklentileri, koruma ve güvence gibi anlamlar taşıyabilir. Örneğin; rüyada beyaz tavuk görmek, maddi veya manevi anlamda zenginlik, refah ve bereketin artacağına işaret edebilir. Aynı zamanda masumiyeti, temiz kalbi ve saf duyguları ifade edebilir. Peki, tüm detaylarıyla rüyada beyaz tavuk görmek ne anlama gelir?

  • Tavuk döner dürüm kaç kalori?

    Sağlık, 07 Mart 2023

    Tavuk döner dürüm kaç kalori?

    Türk mutfağının en çok sevilen yiyeceklerinden olan tavuk dönerin kalori hesaplaması, spor ve diyet yapanlar tarafından sıklıkla yapılmaktadır. Hem lezzetiyle hem de pratik oluşuyla tercih edilen tavuk dürümün besin değerleri ve kalori hesaplamasını sizler için bir araya getirdik.

  • Tavuk ciğerinin bilinmeyen faydaları

    Sağlık, 06 Ocak 2023

    Tavuk ciğerinin bilinmeyen faydaları

    Türkiye’de sakatat en çok tüketilen gıdalar arasında yer almaktadır. Özellikle sokak lezzetleri olan bilinen bu gıdalardan biri de tavuk ciğeridir. Tavuk ciğerinin tüketimi ülkemizde de oldukça fazladır. Tavuk ciğerinin besin değeri oldukça yüksektir. Vücut direncini arttırdığı bilinen tavuk ciğerinin insan sağlığına da sayısız faydası bulunmaktadır.

  • Tavuk Etinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

    Kısayol, 16 Kasım 2021

    Tavuk Etinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

    Tavuk etinin bozulup bozulmadığının nasıl anlaşılacağı araştırılıyor. Kasaptan ya da marketten aldığımız tavuk etinin fazlasını dolaba koyup sonra kullanmak istediğimizde etin ne kadar süre dolapta kalabildiğini merak ederiz. Tavuk Etinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Çiğ ya da buzluktaki tavuk eti bozulduğunda kokar mı?

  • Tavuklar birlik halinde hareket edip kendilerini koruyabilir mi?

    BBC, 13 Mart 2019

    Tavuklar birlik halinde hareket edip kendilerini koruyabilir mi?

    Fransa'daki bir çiftlikte kümese giren bir tilkinin kendilerini ve civcivlerini koruyan tavuklar tarafından öldürdüğü belirtiliyor. "Korkak tavuk" ya da "kuş beyinli" gibi değimlere de konu olan bu kümes hayvanlarına karşı fazla önyargılı davranıyor olabilir miyiz?

  • Evde kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

    Tarifler, 06 Haziran 2018

    Evde kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

    Hastalara şifa tavuk çorbası kremalı olunca lezzetine doyum olmuyor. Krema ile tavuğun nefis uyumu, şehriye ile birleşiyor ve ortaya kremalı tavuk çorbası çıkıyor. Kremayı hazır almak istemiyorsanız yazımızda kendi kremanızı nasıl yapacağınızı da öğrenebilirsiniz. Evde çorba kreması nasıl yapılır? Enerji deposu kremalı tavuk çorbası tarifi...

  • Gerçek ve yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

    Tarifler, 09 Mayıs 2018

    Gerçek ve yalancı tavuk göğsü nasıl yapılır?

    Tavuk göğsü tatlısı Türk lezzet algısına bambaşka bir bakış açısıdır. Tavuk genelde yemeklerde ve tuzlu besinlerle tüketilir ama tavuk göğsü tatlısında ince ince didiklenerek muhallebinin içine giriyor. Tavuk göğsü tatlısı ile bildiğimiz tavuk tadının yerini bambaşka bir tat alıyor. Tavuğu tatlı olarak kabul etmeyen damaklar için de yalancı tavuk göğsü yapılıyor. Hem gerçek hem de yalancı tavuk göğsü tarifinin yapılışını yazımız ile öğrenebilirsiniz...

  • Yediğimiz tavuk etlerinde hormon var mı?

    Sağlık, 24 Kasım 2015

    Yediğimiz tavuk etlerinde hormon var mı?

    Besin değeri yüksek ve sağlıklı bir besin olan tavuk etiyle ilgili gerçekleri öğrenmemizin ve sofralarımızda daha fazla yer vermemizin zamanı gelmedi mi? Örneğin tavuk etini içimizde hiçbir kuşku olmadan tüketmemiz mümkün mü? Korkutan iddiaların bilimsel temeli var mı? Işte sofralarımızda daha çok yer alması gereken tavuk etiyle ilgili bilimsel gerçekler...

  • 'Paçalı Gezgin' can yoldaşı oldu

    Yaşam, 04 Kasım 2023

    'Paçalı Gezgin' can yoldaşı oldu

    İstanbul'da yaşayan Çetin Erdoğan, tatil için gittiği Balıkesir'de yollarının kesiştiği Paçalı Gezgin adlı tavuğunu bir an olsun yanından ayırmıyor

  • Polisi şaşkına çeviren hırsızlık! VİDEO

    Yaşam, 06 Mart 2012

    Polisi şaşkına çeviren hırsızlık! VİDEO

    Çuvalın içinden öyle şeyler çıktı ki...

  • Manisa'daki tavuk siyah yumurtladı

    Gündem, 10 Haziran 2012

    Manisa'daki tavuk siyah yumurtladı

    Manisa'nın Üçpınar beldesinde Fıstık' isimli tavuğun yumurtladığı siyah renkli yumurta görenleri hayrete düşürdü

  • Vatandaşa kazık stoğu!

    Alışveriş, 21 Ağustos 2014

    Vatandaşa kazık stoğu!

    Federasyon Başkanı: Devlet müdahale etmeli

  • Ağır cezalar yolda!

    Alışveriş, 23 Nisan 2014

    Ağır cezalar yolda!

    Tavukçular fena yakalandı

  • Yumurta üretiminde artış

    Alışveriş, 13 Ekim 2022

    Yumurta üretiminde artış

    Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.1 artarak 215 bin 865 tona, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 5.1 yükselişle 1 milyar 685 milyon adede çıktı

  • Anneleri bakmadı... Hindi yavrularını tavuk sahiplendi

    Yaşam, 11 Haziran 2022

    Anneleri bakmadı... Hindi yavrularını tavuk sahiplendi

    Elazığ'ın merkeze bağlı Alpagut köyünde anne hindi, yumurtadan çıkan civcivleri sahiplenmedi. Kendi yavruları ölen tavuk da hindinin yavrularına bakmaya başladı

  • Çiftlikte korkunç manzara! 35 bini de öldü

    Gündem, 01 Ağustos 2021

    Çiftlikte korkunç manzara! 35 bini de öldü

    Malatya'nın Yazıhan ilçesinde çiftlikteki 35 bin tavuk telef oldu. İşletme sahibi Yavuz Günaydın, düşük elektrik akımı nedeniyle jeneratörün devreye girmemesi sonucu tavuklarının havasızlıktan telef olduğunu iddia etti

  • 'Çiftlik kredisi' katliamı kokuyla ortaya çıktı!

    Gündem, 14 Eylül 2020

    'Çiftlik kredisi' katliamı kokuyla ortaya çıktı!

    Antalya'da, çiftlik kredisi almak için kiralanan arazideki 100'e yakın kaz ve tavuk, kredi çekildikten sonra kendi hallerine bırakıldı. Kazların tamamı, tavukların ise büyük kısmı sıcak havada açlık ve susuzluktan öldü. Korkunç olay, çevreye yayılan kötü koku üzerine vatandaşlar rahatsız olunca ortaya çıktı. Kötü manzara karşısında ilgili yerlere şikâyette bulunacaklarını belirten Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, "Bu resmen cinayet. Bunu her ne amaçla yaptılarsa yazıklar olsun" dedi

  • Görenleri şaşırtan yumurta!

    Kültür-Sanat, 16 Mart 2020

    Görenleri şaşırtan yumurta!

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, 10 mavi yumurta ile yetiştiriciliğe başlayan İbrahim Elçi, kısa sürede 100 adet mavi yumurtlayan Ameraucana cinsi tavuk sahibi oldu. Çiftçi İbrahim Elçi, "Bunlar gezen tavuklar, masrafı da çok az oluyor. Bizim burada tarlalarda dolaşıyor, organik şekilde besleniyorlar. Hem masrafları az hem de geliri yüksek" dedi

  • Baget haşlama nasıl yapılır?

    Yemek Yapma, 26 Şubat 2020

    Baget haşlama nasıl yapılır?

    Haşlama dendiğinde bile birçoğumuz bu tarifi pek sevmeyecek. Ama sağlığınızı korumak istiyorsanız vereceğimiz tarifi mutlaka denemelisiniz. Tavuğun haşlanırken sebzelerin de eşlik ettiği basit bir tarif.. Peki Baget haşlama nasıl yapılır? İşte tarifi...

  • Rüyada tavuk görmek ne anlama gelir?

    Yaşam, 15 Kasım 2019

    Rüyada tavuk görmek ne anlama gelir?

    Rüyada tavuk görmek genellikle iyiye yorumlanır. Şu sıralar sıkça merak edilip araştırılan rüyada tavuk görmek ne demektir sorusunun yanıtını verdik. İşte detaylar...

  • Çok nadir görülen olay! Şaşırtan yumurta

    Gündem, 29 Eylül 2019

    Çok nadir görülen olay! Şaşırtan yumurta

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde İsmail Öztan'ın bahçesinde beslediği tavuklardan birinin yumurtası şaşırttı. Yumurtanın içinden ikinci bir yumurta çıktı. Öztan, "İlk defa başımıza geldi. Böyle bir şey ne duydum, ne de gördüm. Bu yumurtayı saklamayı düşünüyorum" dedi. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, yaşanan olayın çok nadir görüldüğünü belirtti

  • Fiyatı 1000 liraya kadar çıkıyor!

    Yaşam, 29 Mart 2019

    Fiyatı 1000 liraya kadar çıkıyor!

    Hobi tavuk yetiştiriciliği son dönemde yaygınlaşırken, 'rahibe fizan' cinsi tavuk, gövdesini kaplayan siyah ve kafasındaki beyaz tüylerle dikkat çekiyor. Ancak, bu tavuk, 1000 liraya kadar çıkan fiyatı, bakımın zorluğu ve az üremeleri nedeniyle az tercih ediliyor. 15 yıldır rahibe fizan türü yetiştirdiğini belirten Göksel Bayrak, "Rahibe fizanlar, tavuk güzellik yarışmalarının gözde cinsi" dedi

  • Tavuklarına 'Mozart' dinleten adam!

    Yaşam, 24 Mart 2019

    Tavuklarına 'Mozart' dinleten adam!

    Bursa'da, gezen tavuklarına Mozart'ın eserleri başta olmak üzere klasik müzik dinleten genç girişimcinin sattığı yumurtalar, kentte talep görüyor

  • Örgütlenen tavuklar tilkiyi öldürdü

    Dünya, 13 Mart 2019

    Örgütlenen tavuklar tilkiyi öldürdü

    Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre, Fransa'nın kuzeydoğusundaki Le Gros Chene tarım teknik lisesindeki bir tavuk çiftliğinde kümese girmeye çalışan bir tilki kümeste mahsur kalınca, tavuklar sürü içgüdüsüyle hareket ederek tilkiye saldırdı ve hayvanı gagalayarak öldürdü.

  • İşte tavuğun gücü!

    Yaşam, 13 Mart 2019

    İşte tavuğun gücü!

    Fransa'nın kuzeyindeki bir kümes hayvanı çiftliğinde tavuklar, kümeslerine gizlice girmeye çalışan tilkiyi öldürdü

  • Bilim insanları 'kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdi

    BBC, 28 Ocak 2019

    Bilim insanları 'kanser ilaçları yumurtlayan' tavuk yetiştirdi

    İskoçyalı araştırmacılar, bazı kanser türleri ve eklem iltihaplanmalarıyla mücadelede kullanılabilecek ilaçlar yumurtlayabilen, genetiğiyle oynanmış tavuklar üretti. Söz konusu ilaçların üretimi, ilaç şirketlerinin şu anda yaptıklarına kıyasla 10 ila 100 kat daha ucuz

  • 'Beyaz et'siz! Bu tavuğun her yeri kapkara!

    Gündem, 27 Ocak 2019

    'Beyaz et'siz! Bu tavuğun her yeri kapkara!

    İç organları bile kömür karası Cava tavukları "beyaz et" sözünü ortadan kaldırıyor. Bursa’da süs hayvanları yetiştiren bir girişimcinin yetiştirdiği tavuğun kanı hariç her yeri simsiyah