Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İnsanlığın öldüğü yer: Halepçe! 34 yıl... Halepçe Katliamı nedir, kim yaptı, ne zaman ve kaç yılında oldu?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberler... Irak'ın kuzeyinde, İran sınırının 15 km batısında bulunan Halepçe kentinde, 34 yıl önce dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin tarafından kimyasal bombalarla düzenlenen saldırıda 3 bin 200 ila 5 bin arasında Kürt hayatını kaybetmiş, katliamda 7-10 bin arasında insan ise yaralanmıştı.

        ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN ANMA MESAJI

        AA'da yer alan son dakika haberine göre Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu, Irak'ın Halepçe kentinin Baas rejimi tarafından kimyasal silahlarla bombalanmasının 34'üncü yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

        "TARİHTE VE VİCDANLARDA KARA BİR LEKE"

        Başkonsolosluğun Twitter hesabından yapılan açıklamada, 16 Mart 1988'de Halepçe'de düzenlenen kimyasal saldırının "tarihte ve vicdanlarda kara bir leke olarak hatırlandığı" kaydedildi.

        "TÜRKİYE KAPILARI AÇIP YARDIM ELİNİ UZATTI"

        Son dakika haberine göre Baas rejiminin Halepçe'de binlerce sivili acımasızca katlettiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye, bu canice saldırıdan kaçarak kendi topraklarına sığınan Kürt kardeşlerine kapılarını açarak yardım elini uzatmıştı.

        "BUGÜN DE ÜZÜNTÜYLE HATIRLIYORUZ"

        Bu büyük acıyı bugün de üzüntüyle hatırlıyoruz. 34. yıldönümünde Halepçe katliamında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz."

         Fransa ordusuyla ilgili şoke eden açıklama!
        Fransa ordusuyla ilgili şoke eden açıklama! Haberi Görüntüle
         Ermenistan'dan Türkiye açıklaması!
        Ermenistan'dan Türkiye açıklaması! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ